733. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri

733. Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenliklerinde, 112 Motosiklet Acil Yardım ekiplerinin görev alacağı bildirildi.


İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, acil sağlık hizmetlerinin hızlı, etkin ve eksiksiz bir şekilde sürdürülebilmesi için kullanılan ambulansların önemli olduğu belirtilerek, 733. Ertuğrulgazi'yi Anma ve Yörük Şenliklerinde, 112 Motosiklet Acil Yardım ekiplerinin görev yapacağı kaydedildi.

Acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 112 Motosiklet Acil Yardım ekibinin kurulduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Trafiğin yoğun olduğu alanlarda, toplu gösterilerde, törenlerde ve benzeri toplumsal olayda, vatandaşımıza hızlı ve zamanında hizmet vermeyi amaçlayan 112 motosikletli acil yardım ekibi ilimizde oluşturulmuştur. 112 motosikletli acil yardım ekibinde motosiklet tutkunu hekim, paramedik ve Acil Tıp Teknisyeni görev yapmaktadır. Motosiklette kalbi duran bir hastanın elektroşokla yeniden canlandırılabilmesini sağlayacak cihaz, solunumu duran hastanın desteklenebileceği ventilatör, kırık ve travmalarda kullanılacak boyunluk ve atel, yanıklarda kullanılacak setler, acil tıbbi müdahalenin yapılabilmesini sağlayan ilaç, serum ve her türlü cihaz bulunmaktadır. Motosikletli 112 ekiplerinin müdahalesinden sonra olay yerine kara ambulansı da daha sonra intikal etmektedir. Ambulansın giremediği dar sokaklara, yayaların kalabalık olduğu yerlere ve trafik kazalarında yolun tıkalı olduğu gibi durumlarda ambulansın yetişmekte güçlük çektiği yerlere daha önce ulaşarak yaralı veya hastaya ilk müdahaleyi gerçekleştirmekte, hastaneye sevk edilmesi gereken kişileri, nakle hazır hale getirerek, ambulanslara teslim etmektedirler."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile