74 Yasindaki Demir Adam, Madalyasini Cumhuriyet'e Adadi

74 Yasindaki Demir Adam, Madalyasini Cumhuriyet'e Adadi

Antalyali is adami ve milli sporcu 74 yasindaki Ali Bidi, yüzme, bisiklet ile kosudan olusan Ironman 70.3 Türkiye yarisinda en çok ilgi gören sporcu oldu. Bidi, yarista kazandigi madalyayi Cumhuriyet’in 100. yilina adadi.

Dünyanin en prestijli triatlon organizasyonlarindan biri olan ’Ironman 70.3 Türkiye Yarislari’, Antalya’nin Belek Turizm Merkezi’nde yapildi. 86 ülkeden yaklasik 2 bin sporcunun katildigi ve Kadriye Halk Plaji’ndan baslayan yarislarda, triatletler yüzme, bisiklet ve kosu olmak üzere toplam 111,9 kilometrelik mesafeyi kat etti.

Yarisa yüzerek baslayan sporcular, daha sonra Belek’ten EXPO 2016 alanina kadar pedal çevirdi. Yarislar, The Land Of Legends içindeki kosu etabiyla sona erdi. Siki güvenlik tedbirlerinin alindigi yarislarda sporcular önce 1,9 kilometre yüzüp, 90 kilometre pedal çevirip, 20 kilometre kostu. 50 ülkede yapilan Ironman 70.3 yarislarinin Türkiye etabinda, yarisçilara da ilgi büyüktü.

Antalya’dan yarislara 70-75 yas kategorisinde katilan 74 yasindaki is adami ve milli sporcu Ali Bidi, mücadele ettigi 3 kategoride de güzergah boyunca büyük ilgi gördü. Ellerinde Türk bayraklari ve pankartlarla Ali Bidi’yi destekleyen taraftarin coskusu objektiflere de yansidi. Bidi, yaris sonunda kendisini destekleyenlere tesekkür etti.

‘Demir Adam’ lakapli Ali Bidi, pandemi öncesinde elde ettigi Avrupa ikinciligi sayesinde, Dünya Sampiyonasi’nda mücadele etme hakki kazanmisti. Bidi, yine pandemi nedeniyle önümüzdeki yila ertelenen ve Yeni Zelanda’da da yapilacak Triatlon Dünya Sampiyonasi’nda yarisacak. Ali Bidi sevenlerine birincilik sözü verdi.

Yogun is temposuna ragmen sporu sagligini korumak için birakmadigini, düzenli beslenerek uzun hayatin yolunu açtigini ifade eden Ali Bidi, “Ben dünyadaki misyonumu, 120 arti KDV esittir 144 yasina kadar yasayarak ve bu süre zarfinda insanlara düzenli spor ve saglikli beslenme konusunda önerilerde bulunarak tamamlamak istiyorum. Bu konuda beni dinleyen ve destek veren herkese tesekkür ediyorum. Ironman 70.3 Türkiye Yarisi’nda kazandigim madalyayi da Cumhuriyeti’mizin 100. yilina adiyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile