740. Hayme Ana'yi Anma Ve Göç Senlikleri

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbas: 'Bu topraklarda bizden baska bin yil hüküm süren ne bir devlet, imparatorluk ne de bir kavim olmustur. Biz bin yildir Hayme Ana'nin torunlari olarak buradayiz'

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbas, "Bu topraklarda bizden baska bin yil hüküm süren ne bir devlet, imparatorluk ne de bir kavim olmustur. Biz bin yildir Hayme Ana'nin torunlari olarak buradayiz." dedi.

Kütahya'nin Domaniç ilçesi Çarsamba köyünde düzenlenen "740. Hayme Ana'yi Anma ve Göç Senlikleri"ne katilan Erbas, AA muhabirine degerlendirmelerde bulundu.

Erbas, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaskani Ersin Tatar basta olmak üzere katilimcilara tesekkür etti.

Çok güzel bir etkinlik ve kalabaligin oldugunu belirten Erbas, sunlari söyledi:

"740 yil önce 400 çadirla geldigimiz yerler buralar. 1071 yilinda tapusunu aldigimiz Anadolu'nun bin yildir hakimiyiz. Bu topraklarda bizden baska bin yil hüküm süren ne bir devlet, imparatorluk ne de bir kavim olmustur. Biz bin yildir Hayme Ana'nin torunlari olarak buradayiz. 700, 600, 500 yil önce bu alanlarda atalarimiz at kosturmuslar Islam için, Türk bayragi için. Osmanli Devleti'ni kurmak için mücadele vermisler."

Milletvekili Erbas, geçmisi bilmeden gelecege bakamayacaklarini vurguladi.

Erbas, "Bize buralari toprak yapan, vatan yapan tüm sehitlerimize, isimsiz kahramanlarimiza, hepsine sükranlarimizi sunuyorum, yasayanlara uzun ömürler diliyoruz. Kibris Domaniç demek, Domaniç Kibris demek, böyle görüyoruz, böyle yasiyoruz." diye konustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile