750 Saat Kameralari Izleyen Jandarma 'Yazlik Ev' Hirsizlarini Yakaladi

750 Saat Kameralari Izleyen Jandarma 'Yazlik Ev' Hirsizlarini Yakaladi

Kirklareli’deki yazlik bir evde 25 bin TL degerinde günes panellerini çalan sahislar, 720 saat kamera kaydinin izlenmesiyle yakayi ele verdi.

Kirklareli Pinarhisar Ilçesi Kaynarca Beldesinde yazlik evi bulunan ve Istanbul ilinde ikamet eden M.S.A. isimli sahis, 01 Ocak 2022 günü saat 14.00 siralarinda yazlik evinden piyasa degeri yaklasik 25 bin TL olan 16 adet günes panelinin çalindigini ihbar etmesi üzerime jandarma ekipleri harekete geçti.

Jandarmanin dedektifleri olarak da bilinen Kirklareli Jandarma Suç Arastirma Timi (JASAT) ve Pinarhisar Ilçe Jandarma Komutanligi ekiplerince yapilan ortak çalismalar neticesinde, ihbar tarihinden geriye dogru bölgeye giris ve çikislari gören 3 farkli noktadaki kameralardan toplam 720 saat kamera kaydi ile PTS’lerden süpheli sekilde geçis yapan yaklasik 14 bin araç görüntüsü incelendi. Incelemeler neticesinde 23 Aralik 2021 gecesi 18.00-21.00 saatleri arasinda olay bölgesine birkaç kez giris-çikis yaptiktan sonra Tekirdag’in Çerkezköy istikametine giden gri renkli kapali kasa panelvan türünde bir araçtan süphe üzerine takibe alindi.

Süpheli kameralardan teshis edildi

Arastirmasini derinlestiren Jandarma, söz konusu aracin Tekirdag’in Çorlu ilçesinde ikamet eden F.S. isimli bir kadinin üzerine kayitli oldugunu, kadinin herhangi bir suç kaydi olmamakla birlikte aracin hirsizlik suçundan kaydi bulunan esi H.S. tarafindan kullanildigini tespit edildi. PTS görüntülerinden süpheli araci kullanan H.S. isimli sahis teshis edildi.

JASAT ekiplerince 04 Ocak 2022 Sali günü Tekirdag ili Çerkezköy Ilçesi Kizilpinar Mahallesinde düzenlenen operasyonla hirsizlik süphelisi H.S. kullandigi araçla birlikte yakalandi. Süpheli sahsin Jandarmada verdigi ifadede, hirsizlik suçunu ayni mahallede ikamet eden S.M. ve S.D. isimli sahislarla birlikte isledigi ortaya çikti.

Paneller sahibine teslim edildi

Diger süphelilerin de yakalanmasi üzerine çalinan günes panellerinin Tekirdag’in Marmara Ereglisi Yeniçiftlik Mahallesinde ikamet eden M.K. isimli sahsa satildigi tespit edildi. Çalinan malzemeleri satin aldigini kabul eden M.K., 16 adet günes panelini teslim etti. Hirsizlik süphelisi 3 sahis hakkinda adli islemlere ilave olarak M.K. hakkinda da “Suç Esyasini Satin Almaktan“ islem yapildi. Uyusturucu ve hirsizlik basta olmak üzere çesitli suçlarindan kayitlari bulunan sahislarin Jandarmada islemleri devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile