750 Yillik Medresede Yeniden Egitim Verilecek

750 Yillik Medresede Yeniden Egitim Verilecek

Sivas’in sembollerinden biri olan ve 30 yilin ardindan açilan 750 yillik Gök Medrese’ de din adamlarina ders verilecek.



Anadolu Selçuklu Devleti döneminde, 1271 yilinda Sahip Ata Fahrettin Ali tarafindan Mimar Kaluytan’a (Kaluyan el-Konevi) yaptirilan Gök Medrese yaklasik 30 yil süren restorasyon çalismalarinin bitmesiyle ziyarete açildi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Ilahiyat Fakültesi, Sivas Vakiflar Bölge Müdürlügü arasinda yapilan protokol neticesinde, medresede Ilahiyat Fakültesi akademisyenleri tarafindan Sivas Il Müftülügü bünyesinde görev yapan din adamlarina yönelik Fikih, Hadis, Kelam ve Siyer gibi alanlarda ders verilecek. Gök Medrese Müderris Odasinda yapilan ilk toplantiya Vakiflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ömer Aslan, din görevlileri katildi.



“Medreseler sehri Sivas’ta haftada 1 gün egitim verilecek”

Vakiflar Bölge Müdürü Cemal Karaca Gök Medrese’nin yeni görünümüne kavusarak açilisi yapacak duruma geldigini belirterek, “Vakiflar Bölge Müdürlügümüz tarafindan tarihi Gök Medrese’miz yeni çehresine kavusarak açilisi yapilacak duruma geldi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yildiz, medreseler sehri olan Sivas’ta bir medresede üniversite tarafindan egitim verilmesini defalarca dile getirdi. Bu amaçla burada Ilahiyat Fakültesi tarafindan haftada 1 gün egitim yapilmasina karar verdik” dedi.



“Medreseleri aslina uygun kullanip hemsehrilerimize hizmet edecegiz”

Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ömer Aslan, Üniversite ile sehrin arasindaki bagi daha da güçlendirmek istediklerini belirterek, “Rektörümüz Prof. Dr. Alim Yildiz bu konuya çok önem veriyor. Bizler de medreselerde din görevlileri ile bir araya gelerek sohbet esliginde hadis, fikih gibi dersleri isleyecegiz. Medreseleri aslina uygun sekilde kullanip Sivasli hemsehrilerimize hizmet etmeye çalisacagiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile