755 Gram Dogan Mercan Bebek 92 Günlük Yogun Bakim Mücadelesini Kazandi, Annesi Gözyaslarina Boguldu

755 Gram Dogan Mercan Bebek 92 Günlük Yogun Bakim Mücadelesini Kazandi, Annesi Gözyaslarina Boguldu

Antalya’da özel bir hastanede 755 gram olarak erken dogum ile dünyaya gelen Mercan Çinar bebek, 92 günlük yogun bakim mücadelesini kazandi, annesi Buse Degirmenci sevinç gözyaslarina boguldu. Degirmenci, “92 gün biraz zor geçti, ama basardik” dedi.

Türkiye’nin 8’inci Özel Kadin Dogum Hastanesi ve ayni zamanda Saglik Bakanligi tarafindan 2024 yilinda anne sütü yeni dogan yogun bakim degerlendirmesinde Antalya birinciliginin sahibi olan Vitale Kadin Hastaliklari ve Dogum Hastanesi’nde, Selami ve Buse Degirmenci çiftinin 26 haftalik 755 gram agirliginda bebekleri dünyaya geldi. Mercan Çinar adini verdikleri bebekleri 92 gün yogum bakim yasam mücadelesini kazandi. 2 kilo 500 gram agirligina gelen Mercan bebek, için hastanede cübbe giydirdi ve mezuniyet töreni düzenlenerek aileye plaket takdim edildi. Bebegini kucagina alan Buse Degirmenci, sevinç gözyaslari esliginde taburcu oldu. Çinar bebegin yogum bakim süreci hakkinda bilgi veren Doç Dr. Ali Annagür, hamileligin 26. Haftasinda dogumun gerçeklestigini ve 255 gram olarak dünyaya geldigini belirterek, “Uzun bir yeni dogan sürecinin ardindan saglikli bir sekilde ailesine teslim ettik” dedi.



Annenin sevinç gözyaslari

Bebegine kavusmanin mutlulugunu yasayan ve gözyaslarina hakim olamayan anne Buse Degirmenci, zorlu bir süreç geçirdiklerini belirterek, “Süreç biraz zordu çok yiprandik. Ali hocam ve diger personel sayesinde bu süreci atlattik. 92 gün biraz zor geçti, ama basardik. Benim ikimizim vardi, onu kaybettim. Ama benim çocugum olagan üstü bir çocuk. Çok mutluyum” ifadelerini kullandi. Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Op. Dr. Ali Fuat Sengör’de, yeni dogan servisi ile yogun bakimda görevli doktor ve hemsire ekibine tesekkür ederek, “Bu zorlu süreçte sabrettiler, ekibe güvendiler. Sonuçta emeklerimiz bosa çikmadi. Bizim için en büyük mutluluk annenin ve bebegin sagligi ve mutlulugudur” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile