8 Ayrı Noktada Aynı Anda Çıkan Yangın Sabotaj İhtimalini Akla Getirdi

8 Ayrı Noktada Aynı Anda Çıkan Yangın Sabotaj İhtimalini Akla Getirdi

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hatay’da 48 saatten fazla süren orman yangınlarında 400 ile 500 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi.

Vali Lekesiz yangının çıkış nedeniyle ilgili sabotaj iddialarının araştırıldığını, şu ana kadar birçok kişinin ifadesine başvurduklarını, ancak gözaltı ve tutuklama olmadığını söyledi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, 5 Ağustos günü başlayan ve halen devam eden orman yangınlarının rüzgarın şiddetini kaybetmesi halinde yarın sabah tamamen kontrol altına alınmasını beklediklerini söyledi.

Şu ana kadar 400 ile 500 hektar arasındaki ormanlık alanın yangından zarar gördüğünü tahmin ettiklerini söyleyen Vali Lekesiz, gazetecilerin 'Sabotaj var mı?' sorusuna şu cevabı verdi: “8 ayrı noktada aynı anda yangın çıkması akıllara sabotaj ihtimalini getiriyor. İlgili birimlerimiz tarafından tüm boyutlarıyla yangın ele alınıp inceleniyor. Şu ana kadar herhangi bir gözaltı söz konusu değil. Olayın tahkiki ile ilgili olarak muhtelif vatandaşlarımızın ifadelerine başvuruyoruz. Ama herhangi bir gözaltı ve tutuklama yok.” Hatay’ın Samandağ ilçesine bağlı Çubuklu köyünün kuzeybatısı ile Seldiren köyünün güneybatı istikametinde geçtiğimiz Pazar günü 8 ayrı noktada aynı anda başlayan yangının, dün sabah 10.00 sıralarında güçlü rüzgarın da etkisiyle Yaylacık köyünü tehdit etmeye başladığını aktaran Lekesiz, “Köylerimizde can ve mal güvenlikleri için gerekli önlemleri aldık. 150’ye yakın iş makinesi, itfaiye, uçak, helikopter, dozer gibi araçlarla yangına müdahale ediyoruz. 400’e yakın orman işçisi, orman köylüsü de çalışmalara katılıyor. Eğer hava şartlarında olağanüstü bir gelişme olmaz ise sabaha karşı tamamen kontrol altına almayı tahmin ediyoruz.” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile