8. Cumhurbaskani Turgut Özal Vefatinin 31. Yil Dönümünde Kabri Basinda Anildi

8. Cumhurbaskani Turgut Özal Vefatinin 31. Yil Dönümünde Kabri Basinda Anildi

8. Cumhurbaskani Turgut Özal, vefatinin 31’inci yil dönümünde Topkapi’da bulunan Anit Mezar’da düzenlenen törenle anildi. Törenin ardindan konusan Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz: “Rahmetli Turgut Özal, ülkemizde serbest piyasa ekonomisinin yerlesmesinde, disa açilmada ihracata dayali bir ekonomi hamlesi gerçeklestirmede büyük hizmetler yapti” dedi.

8. Cumhurbaskani Turgut Özal’in 31. ölüm yil dönümünde Topkapi’da bulunan Anit Mezar’da anma töreni düzenlendi.

Törene, Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Istanbul Valisi Davut Gül, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu, AK Parti Genel Baskan Vekili Efkan Ala, Istanbul Il Emniyet Müdürü Zafer Aktas, Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, Istanbul Il Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpagus, siyasi parti üyeleri ve Özal’in esi Semra Özal ve çocuklari Ahmet, Efe ve Zeynep Özal katildi.



Özal’in kabrine çelenk birakildi

Anma töreni, Merhum Cumhurbaskani Turgut Özal’in özgeçmisi okunmasi ile basladi.

Özgeçmisin okunmasinin ardindan, Özal’in kabrine askerler tarafindan Cumhurbaskanligi çelengi birakildi. Daha sonra Istanbul Müftüsü Safi Arpagus tarafindan dua okundu. Duanin ardindan törene katilan protokol üyeleri, Turgut Özal’in ailesine taziyelerini iletti.

“Bir kez daha milletimizin basi sag olsun, milletimize taziyelerimizi sunuyoruz”

Programin ardindan Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, daha sonra Merhum Basbakan Adnan Menderes ve arkadaslarinin kabri basinda dua etti. Daha sonra gazetecilere açiklamalarda bulunan Cevdet Yilmaz, “Bugün merhum Cumhurbaskanimiz Turgut Özal’in vefatini 31’inci yilinin seneyi devriyesi vesilesiyle Cumhurbaskanligimizi temsilen buradayiz ve törene istirak ettik, aileye taziyelerimizi sunduk. Bir kez daha milletimizin basi sag olsun, milletimize taziyelerimizi sunuyoruz. Çok büyük bir siyaset ve devlet adami Turgut Özal. Ardindan çok büyük tarihi önemde isler gerçeklestirmis Adnan Menderes ve arkadaslarini da ziyaret etme imkani bulduk. Her ikisi de milletin adami sifati tasiyan, milletin gönlünde yer etmis büyük siyaset ve devlet adamlarini rahmetle, minnetle aniyoruz. Ikisi de demokrasi ve kalkinma serüvenimizde, demokrasi ve kalkinma mücadelemizde çok önemli kilometre taslaridir” dedi.



“Askeri darbe sonrasinda demokrasiye geçis sürecinde temel hak ve özgürlüklerin genisletilmesinde çok büyük reformlara imza atti”

Turgut Özal’in Türkiye’nin bulundugu konumuna önemli katkilar sagladigini söyleyen Cevdet Yilmaz, “Bugün ülkemizin demokrasi, kalkinmada, dünyadaki konumundaki geldigi noktaya önemli katkilari oldu. Rahmetli Turgut Özal, ülkemizde serbest piyasa ekonomisinin yerlesmesinde, disa açilmada, ihracata dayali bir ekonomi hamlesi gerçeklestirmede büyük hizmetler yapti. Askeri darbe sonrasinda demokrasiye geçis sürecinde temel hak ve özgürlüklerin genisletilmesinde çok büyük reformlara imza atti. Halkimizin ihtiyaçlarini karsilamada, telekomünikasyon basta olmak üzere 1980’li yillarda dünyanin ileri giden ortalamasinda çok önemli hamleler gerçeklestirdi. Bütün çabalari için hem temel hak ve hürriyetler hem demokrasi konusunda hem de ülkemizin daha müreffeh hal gelmesi, halkimizin daha genis hizmetlerden faydalanmasi noktasinda yaptiklari için minnettariz. Bizler de bu yolda devam ediyoruz. Ülkemizi çok daha yükseklere hem demokraside hem kalkinmada çok daha ileri noktalara tasima gayretini sürdürüyoruz. Ben bir kez daha her iki siyaset ve devlet insanina her iki milletin adamina rahmet olsun diliyorum. Cenabi Allah mekanlarini cennet eylesin” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile