8 Kisinin Öldügü, 13 Kisinin Yaralandigi Kazadaki Minibüs Soförü Tutuklandi

Afyonkarahisar’da geçtigimiz hafta sonu meydana gelen ve 8 kisinin öldügü, 13 kisinin de yaralandigi trafik kazasinda araci kullanan soför tutuklanirken, Berat K. isimli sürücünün ifadesinde, önceden psikolojik tedavi gördügünü ve buna istinaden de kaza anini hatirlamadigini söyledigi belirtildi.

22 Temmuz’da Çay ilçesinde meydana gelen kazada, Berat K.’nin kullandigi ve tarim isçilerini tasiyan 03 M 5906 plakali minibüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çikip sarampole girip ardindan agaçlara çarparak durabildi. Kazada 8 kisi yasamini yitirirken, 13 kisi yaralandi. Kazada araci kullanan Berat K.’nin sertifikasi oldugu ancak ehliyetinin olmadigi ortaya çikti. Kazada yaralanan sürücü Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde tedavi altina alindi. Tedavisi tamamlanarak taburcu edilen Berat K., jandarma ekipleri tarafindan gözaltina alindi. Sürücü Berat K., islemlerinin ardindan genis güvenlik önlemleri altinda Çay Adliyesine sevk edildi.

Berat K.’nin savciliktaki ifadesinde önceden psikolojik tedavi gördügünü ve buna istinaden de kaza anini hatirlamadigini söyledigi iddia edildi. Savcilik sorgusunun ardindan mahkemeye çikan Berat K., ‘taksirle birden fazla insanin ölümüne ve yaralanmasina neden olmak’ suçundan tutuklandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile