8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda Yazarlar Okuyucuları İle Buluşuyor

8. Kocaeli Kitap Fuarı'nda Yazarlar Okuyucuları İle Buluşuyor

Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda yüzlerce yazar okuyucuları ile buluşmaya devam ediyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan 8. Kocaeli Kitap Fuarı’nda, yüzlerce yazar okuyucuyla buluşuyor. Kitap Fuarı kapsamında en son Yazar Hilal Acar, Yazar Sevda Türküsev ve Tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil okuyucuları ile bir araya geldi. Yazdığı çocuk gelişim kitapları ile çocukların doğru biçimde yetiştirilmesi için çalışan Hilal Acar, 8. Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında “Gençlerle Söyleşi” konulu bire konferans verdi.

Kılavuz Gençlik Avlusu’nda okurları ile buluşan Acar, “Hedeflerinizi her zaman yüksek tutun ne kadar yükseklerde gözünüz olursa başarınızda o kara yüksek olur. İnternette sansürsüz yazılan yazılar son zamanlarda amacını aşmaya başladı.

Yazılan yazılar nedense son zamanlarda yayınlanan televizyon dizilerine çok benziyor. Bu da sağlıklı bir durum değil artık hastalığa dönüşmüş şekilde. Okuduğumuz kitapların içeriği bizim için çok önemli popülaritesi fazla diye kişiliğimizi etkileyen ve bizi yanlış yönlendiren kitaplardan uzak durun. Tarihin öncü yazarlarını takip edin en azından düşünmeye ve araştırmaya kafa yorarsınız” dedi.

8. Kocaeli Kitap Fuarı’nın hafta sonu konuk yazarlarından biri de Sevda Türküsev oldu. Türküsev, kadınların toplum içindeki yeri ve kadına şiddet konusunda sosyolojik ve psikolojik tespitlerde bulundu. Türkiye’de kadın olmanın zor olduğunu kaydeden Türküsev, “Artık özgürlük kavramı değişti. Özgürlük kavramı, bugün hadsizlik ve edepsizlikle hayatın içine sokulmaya çalışılıyor. Özellikle televizyonlarda kadın objesi kullanılıyor. Diziler, yarışma programları ile aile içi iletişim, ahlaki değerler yok ediliyor. İnsanlar, cinsellik, kavga, entrika gibi konulara çekilerek okumaktan uzaklaştırılıyor. Başkalarının hayatlarını merak ediyorsunuz, dedikodu yapmayın okuyun” şeklinde konuştu.

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ise, Yahya Kaptan Salonu’nda “Osmanlı ve Dünya Nizamı” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Prof. Dr. Şimşirgil, söyleşisinde Osmanlı’daki kardeş katline yönelik toplumda yapılan eleştirilere cevap verdi. Kardeş katlinin neden yapıldığını ve maksadının ne olduğunun sorgulanması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Şimşirgil, “Çünkü Osmanlı’da tarih şuuru vardı. Ama bu şuur onlara kardeş katli bedelini ödetti. Bunu dünyada hiçbir aile yapmaz. Onlar bunu bizim için yaptı. Kardeş katli, 17. yüzyıldan sonra yerini Ekber ve Erşet sistemine bıraktı. Ama bu bir çözüm olmadı. Çünkü tahta çıkan 15 padişahtan 9’u ya öldürüldü ya da tahttan indirildi” ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile