8 Mart’a Özel Düşler ve Kadın Sergisi

8 Mart’a Özel Düşler ve Kadın Sergisi

Konak Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sıra dışı sergiye ev sahipliği yapıyor.

Genç sanatçılar Özge Halistoprak ve Nisa Güleç’in özgün eserlerinin yer aldığı “Düşler ve Kadın” sergisi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Monoprint, metal gravür ve yağlı boya eserlerin yer aldığı sergide Özge Halistoprak eserlerinde soyut olan düşlere yer verirken, Nisa Güleç, geçmişten bugüne kadın figürleri metal gravür resimlerinde yer alıyor.

Güzel Sanatlar Lisesi ve ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Anabilim Dalı’nda eğitimlerini tamamlayan Özge Halistoprak ile Nisa Güleç, Dünya Kadınlar Günü’nde “Kadın ve Düşler” sergisini sanatseverlerin beğenisine sunduklarını dile getirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde genç kadın sanatçıları İzmirlilerle buluşturduklarını ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan “Genç ve dinamik kadın sanatçılarımıza destek vermek bizi onurlandırıyor. Pozitif ayrımcılık yaparak kadınlara sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde değil; yılın her günü destek vererek örnek oluyoruz. Başarılı sanatçılarımız akademik bilgilerini tuvale aktararak ‘kadın ve düşlerini’ izleyiciye yansıtmışlar” dedi Sergi 15 Mart 2013 tarihine kadar gezilebilir .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile