8 Milyon Domates Fidesi Toprakla Bulusuyor

8 Milyon Domates Fidesi Toprakla Bulusuyor

Üretimin tüm hiziyla devam ettigi Denizli’nin Çameli ilçesinde 8 milyon domates fidesi toprakla bulusuyor.



Çameli Belediyesi 2014 yilinda ilçedeki tarim üretimini arttirmak amaciyla Örtü Alti Seraciligi Destekleme Projesini baslatti. Bu çerçevede belediyenin de destekleriyle yaklasik 8 milyon domates fidesi kurulan seralarda toprakla bulusuyor. Ilçedeki domates üreten sera sayisi proje çerçevesinde 170’e yükseldi.

“Tarimda öncü bir ilçe olmak için var gücümüzle”

Belediye olarak tarimsal üretime önem verdiklerini vurgulayan Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, “Ilçemizde birçok vatandasimiz örtü alti seralarda çalisarak aile ekonomisine katki saglamaktadir. Seracilik ve domates üretiminin artmasiyla göçü tersine çevirdik. 2014’ten bu yana ilçemizdeki tarimsal üretimi arttirdik. Bu yil 8 milyon domatesin toprakla bulusmasi hedefleniyor. Tarimda öncü bir ilçe olmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Ilçemizde üretilen domatesler lezzetiyle begeni topluyor. Domatesin baskenti olma hedefiyle üreticilerimize destek olmayi sürdürecegiz” dedi.



“Organik ve kaliteli ürün elde edecegiz”

Çameli Ziraat Odasi Baskani Hamit Tuncer ise “Çameli’nde örtü alti seracilik faaliyetlerinde yaz dönemi dikimlerimiz basladi.

Denizli’de en fazla örtü alti ile birinci olan ilçemizde yaklasik 600 dekar alanda 170 çiftçimiz ile fidelerimizi diktik. Amacimiz daha fazla ürün almak, kaliteli organik bir ürün elde etmek, sezon sonunda 80 bin ton domates üretimi yapip ihracat yapmak ve 200 milyon gelir elde etmektir. Bize vermis oldugu desteklerden dolayi belediye baskanimiza tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile