8 Yasindayken Elini Kiyma Makinesine Kaptiran Kasabin, 5 Parmaginda 10 Marifet

8 Yasindayken Elini Kiyma Makinesine Kaptiran Kasabin, 5 Parmaginda 10 Marifet

Hatay’in Defne ilçesinde 8 yasindayken sag elini kiyma makinesine kaptiran 46 yillik kasap Serif Gücük, yetenegi ve azmiyle 10 parmagi olanlardan daha marifetli.



Kahramanmaras merkezli depremlerde en çok yikimin oldugu Hatay’da, birçok ev ve isyeri yikilmisti. Asrin felaketinin ardindan devlet tarafindan yapilan prefabrik is yerlerinde esnaf, gelir elde ederek kazanç saglamaya devam ediyor. Defne ilçesi Asagiokçular Mahallesi’nde depremi yasayan Serif Gücük, depremde isyeri hasar aldiktan sonra devlet tarafindan kurulan prefabrik çarsida yeni bir is yeri açti. Çocuklugundan itibaren kasaplik meslegi ile iç içe olan Gücük, 8 yasindayken sag elini kiyma makinesine kaptirdi. Çocuk yastayken parmaklarini kaybeden Gücük, parmaklarinin olmamasina ragmen kasap olmayi basardi. Kasaplik meslegini severek sürdüren Gücük, sag el parmaklari olmamasina ragmen 5 parmaginda 10 marifet sergiliyor.

“Bana sanki on parmagi olan benim gibi kasaplik yapamaz gibi geliyor”

Sag el parmaklarini kaybetmesine ragmen 44 yildir meslegini severek yaptigini dile getiren Gücük, “Deprem sabahi uyandik ve her seyimizi kaybettik. Devletimizin yaptirdigi konteyner çarsisindayim. Sehrimizin ayaga kalkmak için bir seyler yapmaya çalisiyoruz. Ben, 1978’den beri kasaplik meslegi yapmaktayim. Depremden önce çok güzel bir is yerim vardi ve hasar aldi. Kasaplik meslegine küçükten beri bir hevesim vardi. 1980 yilinda sag elimi makinede kaybettim ve bu sekilde devam ediyorum. Kasaplik meslegini hiç birakmadim. Sag elimi makineyi temizlerken kaybettim. Ben o zaman küçüktüm ve bilmiyordum. Makineyi temizlerken içine elim kaydi. Orada sag el bes parmagimi kaybettim. Bu bes parmagimi kaybetmeme ragmen bu meslegimi gururla yapiyorum. Alistim artik ve isimi severek yapiyorum. Bana sanki on parmagi olan benim gibi yapamaz gibi geliyor. Bu kasaplik meslegini öyle bir askla yapiyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile