8 yıldır midesinden besleniyor

Rize'de 2 yaşındayken yağ çözücü içen 10 yaşındaki Mustafa Sancaktutan 8 yıldır midesine bağlanan cihazla besleniyor. Küçük Mustafa'nın tek umudu önüm

Rize'de 2 yaşındayken yağ çözücü içen 10 yaşındaki Mustafa Sancaktutan 8 yıldır midesine bağlanan cihazla besleniyor. Küçük Mustafa'nın tek umudu önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek 76'ıncı ameliyatı. Ameliyatta Mustafa'ya kalın bağırsaktan yemek borusu yapılacak.

Anne Sinem Sancaktutan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2002 yılında oğlu Mustafa'nın mutfak tezgahı üzerinde bıraktıkları yağ çözücüyü su zannederek içtiği sırada yemek borusunun yandığını, oğlunun 8 yıldır cihazlara bağlanan sıvı mamalarla mideden beslendiğini söyledi.

Oğlunun boğaz yoluyla sadece su içebildiğini ifade eden anne Sancaktutan, "Oğlum benden su istemişti. Ellerim kirli olduğu için yıkayıp vermek istedim. O arada yağ çözücüyü içmiş. Doktora götürdük. Bu sürenin ardından uzun bir ameliyat dönemi geçirdik. 75 kez ameliyat oldu. Yemek borusunun yarısı alındı. En son midesinden mama cihazı bağlandı ve son dört yıldır. Midesinden mama ile besleniyor. Sadece su içebiliyor." dedi.

Oğlunun bir an önce sağlığına kavuşmasını ümit eden acılı anne, ''Rüyalarıma giriyor. Onun yemek yemesini gözlerimle görmeyi çok istedim. 75 ameliyat için varımı yoğumu sattım. İstanbul'da bir hanımefendi çok büyük fedakarlıklar yaptı. Şimdi evlere temizliğe gidiyorum. Bir tane inek bakıyorum. Elimde kalanlarında hepsini satmaya hazırım. Yeter ki oğlum düzenli beslenebilsin.'' diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde Mustafa'nın 76. ameliyatını olacağını kaydeden anne Sancaktutan, ameliyatla Mustafa'nın kalın bağırsağından kendisine yemek borusu yapılacağını ve tek umutlarının bu ameliyat olduğunu söyledi.

YİYİLEBİLECEK HERŞEYİ ÖZLÜYÜRUM

Cihazlarla mideden beslenmenin oldukça zor bir durum olduğunu söyleyen küçük Mustafa ise, ''Her şeyi özlüyorum. Arkadaşlarım, okulda normal besleniyor. Ben ise saatlerce cihaza bağlı olarak midemden besleniyorum. Bende her çocuk gibi dondurma, çikolata yemek istiyorum.'' dedi. Öte yandan Rize Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi Bölüm Başkanı Doç.Dr. İrfan Serdar Arda ise ameliyatın riskli olduğunu ifade ederek, ''Hazırlıklarımız devam ediyor. Henüz ameliyat tarihi belirlemedik. Çok uzun ve zor bir ameliyat olacak. Ancak elimizde başka bir seçenek bulunmuyor. Başarılı olacağına inanıyoruz'' diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile