80 Dönüm Sogani Hayrina Dagittigini Duyan Oraya Akin Etti

80 Dönüm Sogani Hayrina Dagittigini Duyan Oraya Akin Etti

Hatay’in Kumlu ilçesinde bir çiftçi, istedigi verimi alamadigi 80 dönüm arazideki sogani, hayrina vatandaslara birakti. Market fiyati 25 TL’yi bulan soganin bedavaya dagitildigini duyan vatandaslar araçlariyla tarlaya akin etti.

Türkiye’nin en bereketli topraklarindan olan Hatay’daki Amik Ovasi’nda bahar aylarinin gelmesiyle birlikte çesitli ürünlerde hasat baslamisti. Hatay’in Kumlu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde Uygun ailesine ait 80 dönümlük tarladaki soganlar hasat edilme mevsimi gelmesine ragmen yeteri kadar büyüklüge ve kaliteye ulasamadi. Isçi fiyatlarinin pahali olmasi ve soganin kalitesiz olmasi nedeniyle 5 TL fiyat teklif edilmesi üzerine tarla sahibi, soganlari hayrina vatandaslara birakti. Markette fiyati 25 TL’ye satilan soganin bedava dagitildigini duyan vatandaslarsa kilometrelerce ötesinden tarlaya akin ettiler. Tarla sahibi, soganin bir an önce tarladan kalkmasiyla yeni ürün ekmeyi planliyor.

“Arabalarla ve traktörlerle gelen insanlara hayrimiza biraktik”

Soganin yeteri kalitede olmamasi üzerine vatandaslara hayir olarak dagitmak istediklerini dile getiren 21 yasindaki Mehmet Ali Uygun, “Sogandan zarar ettik ve para etmedi. Isçilerin ücreti bile çikmiyor. Soganin tarla fiyati 5 TL, marketlerde fiyati 25 TL civarinda oldu. Geçen yil zarar etmedik, bir sekilde sattik. Ama bu yil gördügünüz gibi insanlara hayrimiza biraktik. Tarlaya vatandaslarin tamami girdi ve koyunlar bile var. Sogan istedigimiz gibi olmayinca biz de hayrimiza biraktik. Bu tarlanin 80 dönüm bir arsasi var. Arabalarla ve traktörlerle gelen insanlara hayrimiza biraktik” dedi.



“Sogan para yapmiyor diyorlar ama pazarda 25 TL”

Sogan fiyatinin markette 25 TL oldugunu dile getiren Dudu Dönmez, “Tarlada basak yapiyorlar. Tarla komple toplanmadan bozuldugu için basakçilar geldi. Soganda zarar gören tarla sahibi hayrina dagitiyor, insanlar da burada topluyorlar. Sogan para yapmiyor diyorlar ama pazarda 25 TL, neden para yapmadi diyorlar anlamadim” seklinde konustu.



“Kislik ihtiyaçlarini karsilamak için canla basla sogan topluyorlar”

Tarla sahibinin soganlari vatandaslara hayrina biraktigini söyleyen 65 yasindaki Celil Inal, “Sogan her ne hikmetse tarlada kaldi. Su an gördügünüz sogan tarlada 5 TL iken marketlere gittigimizde 30 TL civarinda oluyor. Tarla sahibi hayrina birakti baska bir ürün ekmek için. Tüm Kumlu halki, çevre köylerden olan Reyhanli ve Kirikhan’dan vatandaslar buradalar. Kislik ihtiyaçlarini karsilamak için canla basla sogan tarlasinda afara yapiyorlar” diye konustu.



“Sogan marketlerde 25 - 30 TL iken burada basak oldugunu duyduk ve buraya geldik”

Sogan toplamak için Kirikhan ilçesinden geldigini belirten Mehmet Dertsiz, “Marketlerde 25 - 30 TL iken burada basak oldugunu duyduk, buraya geldik. Kislik ve yazlik soganimizi toplayacagiz. Sogan tarlasinda topladiklarimizi aracimiza doldurduk. Bu yaz soganlari yiyecegiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile