80 Yasindaki Depremzede Kadin, Yapimi Tamamlanan Yeni Yuvasina Tasinmanin Mutlulugunu Yasiyor

80 Yasindaki Depremzede Kadin, Yapimi Tamamlanan Yeni Yuvasina Tasinmanin Mutlulugunu Yasiyor

Depremin vurdugu Hatay’in Payas ilçesinde yapimi tamamlanan TOKI konutlarina tasinan afetzede Zeynep Öztürk, yeni yuvasinin mutlulugunu yasiyor.

Asrin felaketinde Hatay’da 25 bine yakin insan vefat etmis, binlerce konut yerle bir olmustu. Deprem sonrasi bölgenin yeniden ayaga kalkmasi için çalismalara kisa sürede baslanmisti. TOKI tarafindan yapimina geçtigimiz yil depremin hemen ardindan baslanan afet konutlari, hak sahiplerine teslim edilmeye baslanmisti. Payas ilçesinde çevre düzenlemeleri tamamlanan konutlarda vatandaslar yasamaya basladi.

Afet konutlarinin ilk sakinlerinden olan 80 yasindaki Zeynep Öztürk, yeni evinin heyecanini yasiyor.

Yeni yuvasina kavusmanin mutlulugunu dile getiren depremzede Zeynep Öztürk, yeni evinde komsularini bekledigini dile getirerek, "Gece deprem oldu, onun için kalktim bir firtina oldu sandim. Firtina oldu sandim, çekyatin üstüne oturdum. Çekyatin üstüne oturunca, baktim ev birbirine degmeye basladi.

Oturdum elimi açtim ve ettim. Çok rezil olduk, bahçelerde kaldik arabalarin içinde yattik. Ne diyeyim, sükür Allah’ima Cumhurbaskanimiz var. Bir kusa laf söylüyorum, bir çiçeklere variyorum. Baska bir sey yok, kimse yok hiç kimse yok. Bir komsum iste bu var baska yok. Ilk reçeli yaptim burada. Ya rabbi sükür yine kiradan iyi ama iste tekim. Onlardan Allah razi olsun, Allah hükümetimize kuvvet versin. Dünya durdukça dursunlar, anasi babasinin Allah mekanini cennet etsin" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile