81 ilin valisi Ankara'da toplandı

Bakan Beşir Atalay, İçişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilen 'Valiler Toplantısı'nda konuştu.

Toplantısı'nda konuştu. İkinci el oto galerilerinin şehir dışına taşınmasına ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Atalay, bu konuya büyük önem verdiğini ve genelge yayınladığını hatırlattı. Atalay, 25 ilde bu galerilerin şehir dışına çıkarıldığını, 21 ilde çalışmaların devam ettiğini, 29 ilde ise çalışmaların arzu edilen düzeyde bulunmadığını kaydetti.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye'nin artık vatandaşına işkence yapılarak anılan bir ülke olmadığını belirterek, "AB çevresinde Türkiye artık model, örnek ülke olarak anılıyor. Bundan da çok memnunuz. Şu anda bir tane işkence davası, işkence iddiası söz konusu değil" dedi.
Atalay, İçişleri Bakanlığı'nda gerçekleştirilen 'Valiler Toplantısı'nda konuştu. Polis ve jandarma karakollarıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Atalay, "Biz bu ortamların insani ortamlar olmasını arzu ettik. Hem fiziki koşulları hem de iç donanımları yenilendik" dedi. Bütün nezarethanelere kamera sistemi konulduğunu ve gözaltı sürelerinin de artık eskisi gibi uzun olmadığını belirten Atalay, karakolların denetlenmesi için 300 civarında polis müfettişini görevlendirdiğini ve ziyaret ettiği illerde de karakolları gezdiğini bildirdi. "Artık bu mekanlar vatandaşın çevresinden korkarak gittiği mekanlar olmasın. Rahatça şikayetinde bulunsun" diyen Atalay, valilerden buraların denetimini sürdürmelerini isteyerek, "Eliniz gözünüz bunların üzerinde olsun. Buralar bizim için halen önemli" diye konuştu.

“ARTIK İŞKENCEYLE ANILMIYORUZ”
Türkiye'nin bir zamanlar işkenceyle, faili meçhullerle ve vatandaşa kötü muameleyle anılan bir ülke olduğunu hatırlatan Bakan Atalay, şunları kaydetti:
"Güvenlik güçlerimize bu konularda haklı haksız suçlamalarda bulunulurdu. Bu aldığımız tedbirler hem vatandaşımızı hem de güvenlik güçlerimizi koruyor. Onlara da haksız yere suçlamalar olmuyor. Türkiye artık işkence yapan, vatandaşına işkence yapılarak anılan bir ülke değil. Avrupa Parlamenterler Asamblesi Başkanımız Mevlüt Çavuşoğlu bunu bana ifade etti. AB çevresinde Türkiye artık model, örnek ülke olarak anılıyor. Bundan da çok memnunuz. Şu anda bir tane işkence davası, işkence iddiası söz konusu
değil. Vatandaşımıza daha sahip çıkacağız. Valilerimize bu konuda önemli görevler düşüyor. Bizim milli birlik ve kardeşliğimizin yolu bütün vatandaşlarımızı kazanmaktan geçiyor. Bütün vatandaşlarımızı kazanacağız ve devlete güvenini sağlayacağız. Bugün devlet kendisiyle yüzleşiyor, bundan da kaçınmıyor. Yanlış politikalar vatandaşın devlete olan güvenini azaltmış. Biz bugün bunları telafi etmek için uğraşıyoruz. Vatandaşımıza yanlış tutumlar içinde bulunulmuş, adeta devlete güvenini kaybettirmek için çabalar sarf edilmiş. Biz tekrar sizlerin illerdeki liderliğinizde o yılların üzüntüleri, eksikliklerini giderme çabası içindeyiz. Vatandaşımızı her bölgede kazanacağız. Hiç kimse öteki olmayacak. Hiç kimse ötekileştirilmeyecek. Kardeşliğimiz temeli bu. Bizler vatandaşın hizmetkarıyız. İşin özü bu."

“TÜRKİYE SİSTEMİNDE EN BÜYÜK DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR”
Valilere, 'Türkiye'nin büyük değişim ve dönüşüm geçirdiği bir dönemin valilerisiniz' diyerek seslenen İçişleri Bakanı Atalay, "Bunun donanımı ve bunun gereğini yapmak çok önemli. Bulunduğunuz yerlerde bu dönüşümü, değişimin gereğini yapmak çok önemli" diye konuştu. Hem ekonomik hem de siyasal liberalleşme yaşandığını ve bunu tarihin yazacağını vurgulayan Bakan Atalay, "Türkiye sisteminde en büyük dönüşümü bu dönemde yaşıyor" ifadesini kullandı.
Yaklaşan genel seçimler konusunda da valileri uyaran Atalay, güvenlik tedbirleri için gerekli hazırlıkların yapılması için şimdiden çalışmalara başlanmasını istedi.
Bakan Atalay, ikinci el oto galerilerinin şehir dışına taşınmasına ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Bu konuya büyük önem verdiğini ve genelge yayınladığını hatırlatan Atalay, 25 ilde bu galerilerin şehir dışına çıkarıldığını, 21 ilde çalışmaların devam ettiğini, 29 ilde ise çalışmaların arzu edilen düzeyde bulunmadığını kaydetti.
Öte yandan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, toplantı öncesi basın mensuplarının firari Hizbullah sanıklarına ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bu konuda gerekli takibin devam ettiğini belirten Toprak, "Hem istihbari çalışma hem de diğer güvenlik birimlerimiz konuyla ilgili araştırmaları devam ediyor" dedi. 'Yeni bir istihbarat var mı?' sorusuna Toprak, "Şu anda o konuda açıklama yapılabilecek noktada değilim. Zaten konu bakanlıkça da takip ediliyor" diye konuştu.



Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile