81 Yasindaki Usta Ilk Günkü Hevesle Meslegini Sürdürüyor

81 Yasindaki Usta Ilk Günkü Hevesle Meslegini Sürdürüyor

Eskisehir’de neredeyse yarim asirdir semsiye tamirciligi ve biçakçilik yapan Erhan Erdogan, seneler önce hayaller kurarak basladigi meslegine 81 yasina gelmesine ragmen ilk günkü hevesle devam ediyor.

Eskisehir’de yasayan Erhan Erdogan, yaklasik 40 yildir Sicaksular bölgesinde semsiye tamirciligi ve biçakçilik yapiyor. Bir ustanin yaptigi isi herkesten önce kendisinin begenmesi gerektigini düsünen Erdogan, müsterilerin getirdigi semsiye ve biçaklari yeni gibi yapiyor. 30 yasina kadar farkli meslek alanlariyla ugrasan Erdogan, tecrübesi ve kentteki sayili semsiye tamircilerinden birisi olmasi nedeniyle sehir disindan da bir sürü müsteriye hitap ediyor. Ömrü el verdigince meslegine devam etmeyi düsündügünü ifade eden Erdogan, dürüst ve ahlakli is yapilmasinin önemine dikkat çekti.

“Burada bir dükkân bulabilmek için hayaller kurdum”

Uzun yillardir semsiye tamirciligi ve biçakçilik yapan Erhan Erdogan, 30’lu yaslarina kadar baska bir isle ugrastigini ve bir gün her seyi geride birakarak Sicaksular bölgesinde dükkân açmaya karar verdigini belirtti.

40 yildir da ayni isletmede meslegini devam ettirdigini dile getiren Erdogan, “Eskisehir’e geldigimde Sicaksular bölgesinde arastirma yaptim. Burada bir dükkân bulabilmek için hayaller kurdum. Allah’a çok sükür, o kurdugum hayallerin hepsini gerçeklestirmek nasip oldu. Bu dükkânda 40 yili geçti, hala ayni yerimdeyim. Önce biçak bilemesiyle basladim, ardindan satisa basladim. Allah bize ömür verirse gidebildigimiz yere kadar gideriz. Ben ayrica semsiye tamiri de yapiyorum. Elimizden bir sey kurtulmaz. Rüzgâr semsiyenin düsmanidir, hemen kirilir. Tabii semsiye sahipleri bir ariza durumu oldugunda hemen bana geliyor. Ben de onlara tamire verdikleri semsiyelerini ne zaman alabileceklerini söylüyorum. O gün söküp, dagitiyorum ve yeniden topluyorum” dedi.



“Semsiye tamiri için sehir disindan bile gelenler oluyor”

Eskisehir’de kendisinden baska semsiye ustasi görmedigini dile getiren Erdogan, “Kurban bayramlarinda biçak bileme isleri çok yogun olur. Hem de bildiginiz gibi degil. Millet siraya, kuyruga girer. Semsiyeye ise sehir disindan bile gelenler oluyor. Mesela geçen gün Bozüyük’ten müsterim geldi. Yaninda 4 tane semsiyesi vardi. Onlari da yaptik, gönderdik. Bazen biçak biletmeye de sehir disindan gelenler oluyor. Özellikle is yerleri kurban kesimleri oldugu zaman poset poset biçak getiriyorlar. Bu isin sirri, dürüstlük. Dürüst olman, yaptigin isi herkesten önce kendin begenmen çok önemli. Eger ki kendin begenmezsen zaten olmaz. Iyi ve kaliteli yaptigin isler uzun süre devam eder. Ayrica bir seyi sevmezsen yapamazsin. Her alanda sevdigin isi yapacaksin” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile