86 Kilometrelik 'Ulusal Kurtulus Mücadelesi Anma Yürüyüsü' Basladi

86 Kilometrelik 'Ulusal Kurtulus Mücadelesi Anma Yürüyüsü' Basladi

Bu yil 14.’sü düzenlenen Ulusal Kurtulus Mücadelesi Anma Yürüyüsü, Atatürk’ün Kurutulus Savasi’ni baslattigi Samsun’daki Tütün Iskelesi’nden basladi.

19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami kutlama etkinlikleri devam ediyor. Bu yil 14.’sü düzenlenen yürüyüs etkinligi Tütün Iskelesi’nde düzenlenen programla start aldi.

Tütün Iskelesi’nde toplanan gençler, Havza’da teslim edecekleri ay-yildizli Türk bayragini Samsun Vali Yardimcisi Fatih Cidiroglu’ndan öperek teslim aldi. Yürüyüs, bayrak teslim töreninin ardindan polis eskortu ve ambulans esliginde basladi.

Yürüyüse katilan dagcilara ve vatandaslara tesekkür eden Samsun Gençlik ve Spor Müdürü Feyzullah Dereci, "19 Mayis’in 105. yil dönümüyle birlikte Samsun’da bir heyecan yasaniyor. Mayis ayinin 1. gününde baslayan etkinlikler 19 Mayis’ta zirveye ulastiktan sonra bu ayin sonuna kadar devam edecek. Bugün de Mustafa Kemal Atatürk’ün Tütün Iskelesi’nden çikip, Kurtulus Yolu güzergahindan temsili olarak yürüyecegiz. Bu yil 14.’sünü yaptigimiz yürüyüsü her yil daha kapsamli bir sekilde yapacagiz. Türkiye’nin farkli bölgelerinden 60’ya yakin gencimiz yürüyüse katiliyor. Yürüyüs esnasinda da katilanlar olacaktir. Startini verdigimiz yürüyüsün ardindan dagcilarimiz, Mahmur Dagi’nda konaklama yapacaklar. Orada 1 gece konaklayip, 25 Mayis’ta Havza’ya varmis olacaklar. Temsili yürüyüsteki asil gayemiz, Atatürk’ün 105 yil önce kullandigi güzergahi hangi ruhla yürümüsse gençlerimizin de o ruh ve heyecanla yürümesine vesile olmaktir" dedi.

Atatürk’ün Kurtulus Savasi’ni baslatmak için Samsun’da karaya ayak bastigi Tütün Iskelesi’nde baslayan ve 2 gün sürecek yürüyüs, Havza Atatürk Evi’nde son bulacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile