9 Bin 500 Sokak Hayvani Tedavi Edildi

9 Bin 500 Sokak Hayvani Tedavi Edildi

Samsun Büyüksehir Belediyesi’ne ait Güçten Düsmüs Sahipsiz Hayvan Bakim Merkezi bu yil içerisinde 9 bin 500 sokak hayvaninin tedavisini gerçeklestirip 600 can dosta yeni yuva buldu.

Samsun’da yasayan her canlinin yasam kalitesini yükseltmek adina birçok projeye imza atan Samsun Büyüksehir Belediyesi, sehirdeki sokak hayvanlarina da sefkat elini uzatiyor. Güçten Düsmüs Sahipsiz Hayvan Bakim Merkezi ile can dostlarinin beslenme, barinma ve tedavi gibi ihtiyaçlarini karsilayan Büyüksehir Belediyesi, sahiplendirme çalismalariyla da sokak hayvanlarini sicak yuvalara kavusturuyor.

9 bin 500 hayvana tedavi, 600 hayvana sicak yuva

7 gün 24 saat görev yaparak hayvanlar için her türlü imkâni saglayan merkezde 2022 yilinda trafik kazalarindan iç-dis parazit uygulamalarina, üst solunum yolu enfeksiyonlarindan viral enfeksiyonlara kadar binlerce sokak hayvanlarinin tedavisi saglandi. Yapilan tedavi hizmetleri kapsaminda 9 bin 500 sokak hayvani tedavi edildi. Kedi ve köpek olmak üzere 5 bin 615 hayvan kisirlastirildi. “Satin alma sahiplen” sloganiyla yürütülen çalismalar kapsaminda sahiplendirme sayisi geçen yila göre artti. 2021’de kedi ve köpek olmak üzere 479 hayvan sahiplendirilirken, 2022’de bu rakam 600 oldu.

“Türkiye’nin en modern bakim merkezi”

Baskan Demir sunlari söyledi: “Yasamin içinde yer alan her canliyi, güzelligi korumak ve yasatmak bizim sorumlulugumuzdur. Ekiplerimiz her kosulda can dostlarimiz için çalisiyorlar. Güçten Düsmüs Sahipsiz Hayvan Bakim Merkezimiz 156 bin metrekare alana kurulu Türkiye’nin en modern bakim merkezidir. Çesitli bölümlere ayrilmis bu kompleksimizde; misafirlerimizi karsilayacagimiz bir ziyaretçi merkezi, barinaklar ve hayvanlarimizin tedavi edildigi klinik mevcut. Özellikle klinik tüm tibbi müdahalede bulunacak bir donanima sahip. Laboratuvarlar, röntgen üniteleri, acil müdahale odalari, kuvözleri ile birlikte gelen tüm hayvanlarimiza burada destek oluyoruz. Ayrica yeni olusturdugumuz anneli yavrular ve yasakli irklara hizmet verecek tesisimizde bir ay sonra hizmete açilacak. Buradaki amacimiz, hayvanlari en güzel sekilde misafir edebilmek. Onlarin tedavileri ve tekrar dogal yasama döndürmeyle alakali ciddi bir ekip ve ekipmanla çalisiyoruz. Can dostlarimizi sadece sagligina kavusturmuyor onlari sicak yuvalarla da bulusturuyoruz. Sokaklarda sahipsiz hayvanlar kalmasin ve hayvanlar ömürlerinin sonuna kadar dogal ortamlarinda yasamlarini sürdürsünler istiyoruz. Dagdaki kurdu, kusu düsünen ve dert edinen bir medeniyetin temsilcileri olarak; sehrimizin sessiz sakinlerine gönlümüzü açiyoruz”.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile