9. Bogaziçi Film Festivali 23 Ekim'de Basliyor

Bogaziçi Kültür Sanat Vakfi tarafindan düzenlenen festivalin açilisi, Bosnali yönetmen Danis Tanoviç'in 'Not So Friendly Neighbourhood Affair' filmiyle yapilacak.

Bogaziçi Kültür Sanat Vakfi tarafindan gerçeklestirilen 9. Bogaziçi Film Festivali, takipçilerini 23-30 Ekim arasinda sinema salonlarinda agirlamaya hazirlaniyor.

Kültür ve Turizm Bakanligi Sinema Genel Müdürlügünün katkilari, TRT'nin Kurumsal Is Ortakligi, Global Iletisim Ortagi Anadolu Ajansinin destekleri ve Beyoglu Belediyesinin Kurumsal evSahipliginde düzenlenecek 9. Bogaziçi Film Festivali, sinema profesyonellerini de Istanbul'da agirlayacak.

Açilisini Bosnali yönetmen Danis Tanoviç'in "Not So Friendly Neighbourhood Affair" filmiyle yapacak olan festivale sayili günler kaldi.

Konusuyla dikkatleri üzerine çeken film, Türkiye prömiyerini de festivalin açilis töreninin ardindan yönetmen Danis Tanoviç'in katilimiyla yapacak.

- Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi'nda "Altin Yunus" için 10 film yarisacak

Reis Çelik’in baskanlik edecegi ve Çigdem Vitrinel, Erdem Tepegöz, Vildan Atasever ve Gökhan Atilmis'dan olusan jüri karsisina çikacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi'nda Emre Kayis'in "Anadolu Leopari", Semih Kaplanoglu'nun "Baglilik Hasan", Sinan Sertel'in "Içimdeki Kahraman", Selman Nacar'in "Iki Safak Arasinda", Cemil Agacikoglu'nun "Kafes", Erkan Tahhusoglu'nun "Koridor", Muhammet Çakiral'in "Lacivert Gece", Ferit Karahan'in "Okul Tirasi", Ahmet Toklu'nun "Pota" ve Aydin Orak'in "Sabirsizlik Zamani" isimli filmleri yarisacak.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi'nda yer alan filmlerden "Pota" ve "Sabirsizlik Zamani" Türkiye prömiyerlerini festivalde yaparken "Anadolu Leopari", "Baglilik Hasan", "Içimdeki Kahraman", "Iki Safak Arasinda", "Kafes", "Koridor", "Lacivert Gece" ve "Okul Tirasi" filmleri ise Istanbul'da ilk gösterimlerini gerçeklestirecek.

Yönetmenlik kariyerinin basinda olan isimleri desteklemek ve yönetmenlerin yeni filmlerinin önünü açmak amaciyla bu yil ilk kez Akli Film'in katkilariyla verilecek olan En Iyi Ilk Film Ödülü için ise "Anadolu Leopari", "Iki Safak Arasinda" ve "Pota" yarisacak.

Ayrica Film Yapimcilari Meslek Birligi tarafindan Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi'ndaki bir filme verilecek "FIYAB En Iyi Yapimci Ödülü"nü; Yapimci ve Yönetmenler Cafer Özgül, Seyid Çolak ve Yigit Nalçaci ile Film Yönetmenleri Dernegi tarafindan Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi'nda yer alan filmlerin yönetmenlerinden birine verilecek.

"FILM-YÖN En Iyi Yönetmen" ödülünün sahibini ise Yönetmenler Orçun Benli, Hüseyin Karabey ve Atalay Tasdiken'den olusan jüri belirleyecek.

Anne Delseth, Kamyar Mohsenin, Hilal Baydarov, Svetla Tsotsorkova ve Yoshi Yatabe'den olusan jüri karsisina çikacak Uluslararasi Uzun Metraj Yarisma filmleri arasinda Juja Dobrachkous'un "Bebia, My Only Desire", Susana Nobre'nin "Jack's Ride", Isabel Lamberti'nin "Last Days Of Spring", Shujun Wei'nin "Ripples Of Life", Han Shuai'nin "Summer Blur", Kiro Russo'nun "The Great Movement", Ahmet Toklu'nun "Pota", Chema Garcia Ibarra'nin "The Sacred Spirit", Cristina Grosan'in "Things Worth Weeping For", Hajni Kis'in "Wild Roots" filmleri yer aliyor.

- Ulusal Kisa Kurmaca Film Yarismasi'nda 10 film bulunuyor

Eylem Kaftan, Mahdi Fleifel, ve Murat Ugurlu'dan olusan jüri karsisina çikacak Ulusal Kisa Kurmaca Yarisma filmleri arasinda Arda Eksigil'in "Akinti", Nuri Cihan Özdogan'in "Ayni Gecenin Laciverti", Recep Bozgöz'ün "Benden Korkmana Gerek Yok", Belkis Bayrak'in "Cemile" Ramin Matin'in "Disonans", Abdullah Sahin'in "Hemnefes", Elif Eda Karagöz'ün "Jülide", Merve Bozcu'nun "Plastik Rüya", Adar Baran Deger'in "Soguk", Emir Külal Haznevi'nin "Yüksek Irtifa Ya Da Seylerin Tuhafligi" yarisacak.

Uluslararasi Kisa Kurmaca Yarisma filmleri arasinda ise Mehdi Fikri'nin "4AM", Samir Karahoda'nin "Displaced", Luo Runxiao'nin "Hair Tie, Egg and Homework Books", Yuan Yuan'in "Heading South", Pom Bumsermvicha'nin "Lemongrassgirl", Leonardo Martinelli'nin "Neon Phantom", Linhan Zhang'in "The Last Ferry From Grass Island", Teymur Hajiyev'in "Towards Evening" , Rakan Mayasi'nin "Trumpets In The Sky" ve Andreea Cristina Bortun'in "When Night Meets Dawn" filmleri yer aliyor.

- Kisa Belgesel Yarisma filmleri???????

Armin Hadzic, Diana Ashimova ve Ensar Altay'dan olusan jüri karsisina çikacak Ulusal Kisa Belgesel Yarisma filmleri arasinda Enis Manaz'in "Abella'nin Yolculugu", Seyithan Kartal'in "Çamur", Mehmet Emre Gül'ün "Geride Kalan", Mehmet Köprü'nün "Goca Yörügün Tohumlari", Yunus Tuncer ile Nesli Özalp Tuncer'in "Hidirellez: Mahalleye Bahar Geldi", Nuray Kayacan Sünbül'ün "Içtima", Zuhal Kaya'nin "Kisi ve Mekan", Mehmet Akif Güler'in "Son Fotograf" filmleri yer alirken Uluslararasi Kisa Belgesel Yarisma filmleri arasinda da Ben Donateo'nin "Burnt. Land of Fire", Anna Artemyeva’nin "Don't Hesitate to Come For a Visit, Mom", José Magro’nin "My Dream", Dorota Migas-"Raisa", Luigjina Shkupa'nin "Sigurimi", Maria Semenova'nin "The City Of Sun", Fariz Ahmedov'in "The Last One", Gaile Garnelyte'nin "The Robot and The Butterfly" Katarzyna Warzecha'nin "We Have One Heart" ve Katarina Jazbec'in "You Can't Automate Me" filmleri bulunuyor.

- Pitching Platformu'nda bu yil 8 proje yarisiyor

Bu yil Georges Goldenstern, Kamila Morgisz ile Faruk Güven'den olusan jüri karsisina çikacak projeler arasinda yönetmen Mehmet Atan, Yunus Emre Özdemir ve yapimci Ahmet Edebali'nin "Esma'dan Sonra", yönetmen Hikmet Kerem Özcan ve yapimci Öykü Canli'nin "Hakki", yönetmen yapimci Murat Pay'in "Hayal Kusu", yönetmen Mustafa Kara ve yapimci Olena Yershova Yildiz, Mustafa Kara'nin "Mevsimlerin Ardindan", yönetmen Dogus Algün ve yapimci Burak Kaplan'in "Ölü Mevsim", yönetmen Eyüp Boz ve yapimci Iffet Eren Danisman Boz'un "Orhan Usta", yönetmen yapimci Halit Eke'nin "Paryalar için Bel Kanto" ile yönetmen Kerem Kusçu ve yapimci Nermin Aytekin'in "Yaz Isigi" yer aliyor.

Work in Progress Platformu'nda Elma Tataragic, Aiste Racaityte ve Serdar Can'dan olusan jüri karsisina çikacak projeler arasinda ise yönetmen Orkun Göntem ve yapimciTanay Abbasoglu’nun "Arka Besli", yönetmen Orçun Köksal ve yapimcilar Alara Hamamcioglu, Arda Çiltepe, Sinan Kesova'nin "Bars", yönetmen Bekir Bülbül ve yapimci Halil Kardas’in "Bir Tutam Karanfil" yönetmen Ceren Sahan ve yapimci Dilek Iris’in "Iç Bahçe", yönetmen Ümran Safter ve yapimci Suraj Sharma’nin "Kabahat" ile yönetmen Emre Konuk ve yapimci Ugur Veli'nin "Tahta Kiliç" projeleri yarisiyor.

Kurgu asamasindaki uzun metraj film projelerinin danismanlar esliginde uluslararasi standartlarda gelistirilmesi için tasarlanmis olan kurgu atölyesi First Cut Lab’in Bosphorus Film Lab bünyesinde yer alacak projeler arasinda; yönetmen Maryna Er Gorbach ve yapimci Mehmet Bahadir Er, Sviatoslav Bulakovskyi'nin "Klondike" ile yönetmen Mesut Keklik ve yapimci Burak Yavuz'un "Bölge" filmi yer aliyor.

- Bosphorus Film Lab etkinlikleriyle heyecan uyandiriyor

Festivalin endüstri bölümü Bosphorus Film Lab, etkinlikleriyle endüstrinin güncel ve dikkate deger konularini profesyoneller esliginde katilimcilariyla bulusturacak. Yerli ve yabanci konuklarin Istanbul’da bulusup etkin bir paylasim alaninin yaratilacagi Bosphorus Film Lab'da dolu dolu bir festival geçirmelerini saglayacak.

24-29 Ekim tarihleri arasinda yerli ve yabanci konuklarin Istanbul’da bir araya gelecegi etkinliklerde sektöre dair önemli konular ele alinacak.

Bosphorus Film Lab Talks kapsaminda 25 Ekim Pazartesi günü "Kar ve Ayi" filminin yönetmeni Selcen Ergun ile yapimcisi Nefes Polat'in katilimiyla “Ilk Uzun Metrajimi Nasil Yaptim?” baslikli etkinlik gerçeklestirilecek. Akademi Beyoglu Konferans Salonu'nda saat 15:30'da baslayacak olan etkinlikte yönetmen Selcen Ergun ile filmin yapimcisi Nefes Polat ilk filmin yapim sürecini ve deneyimlerini paylasacak.

- Festival biletleri "mobilet.com" üzerinden satisa sunuldu

Filmler ve etkinlikler hakkinda detayli bilgiler ile tüm sinema salonlarindaki gösterimler "www.bogazicifilmfestivali.com" internet sitesi ve festivalin sosyal medya hesaplarindan takip edilebilecek.

7 gün sürecek Bogaziçi Film Festivali’nde, film gösterimleri fiziki olarak Atlas 1948 Sinemasi ve Kadiköy Sinemasi’nda gerçeklesecek.

Festival biletleri 13.00 ve 16.00 seanslari için 10 TL, 18.30 ve 21.00 seanslari için 15 TL, kisa film gösterimleri ise 5 TL’den "mobilet.com" üzerinden satisa sunuldu.

Ayrica biletler festival süresince Atlas 1948 Sinemasi ve Kadiköy Sinemasi giselerinden de alinabilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile