2 Ekim Pazar günü, Uludag’in zirvesinden sabah 07.30’da 42K Maraton starti ile baslayan 9. Eker I Run, Eker Meydan’da 6-12 yas araligindaki çocuklarin katilabildigi Minik Adimlar kosulari ve Paten Yarisi’nin yani sira 15K, 5 K kosulariyla devam etti.
On yila yaklasan organizasyon deneyimiyle kosu ekosisteminin en önemli etkinliklerinden biri haline gelen Eker I Run’in programinda,heyecan dolu yarislarin yani sira; DJ performanslar, dans etkinlikleri ve konserler de yer aldi.
Uludag Oteller Bölgesi’nin benzersiz atmosferinde, bin 800 metre rakimda verilen startin ardindan yagmurlu bir havada yokus asagiya dogru parkuru kat etmeye baslayan sporcular, Nilüfer ilçesindeki Eker Meydan’daki finise kadar mücadele etti. Maratonda yer almanin heyecanini yasadiklarini belirten sporcular, yagmurlu bir havada kosmanin kendilerine farkli bir deneyim yasattigini ifade ettiler.
42K Maratonu’nun kadinlar birincisi Özlem Isikolurken, erkeklerde ise ipi birinci sirada gögüsleyen sporcu Levent Kuva oldu.
14’ü kadin toplam 69 kosucunun katildigi 42K Maratonu’da ilk 3 siralamasi su sekilde gerçeklesti: 1. Özlem Isik 02:59:15
2. Gülsen Eser 03:16:32
3.LeaSabrina Kaufmann 03:28:19
42K Maratonu Erkekler Ilk 3
1. Levent Kuva 02:25:00
2. Oguzhan Emre Singer 02:25:20
3. Cemalettin Suntur 02:38:37
45K ve 15K birincilerine Roma Maratonu bileti
9. Eker I Run’in 42K Maratonu ve 15K Yarisi birincileri, Roma Maratonu’na katilma hakki kazandi.
42K Maratonu’nun ardindan yapilan 15K ve 5K yarislarinda ise ilk üç siralamasi su sekildeydi:
15K Yarisi Kadinlar Ilk 3
1.Elif Gökçe Avci01:02:11
2. Ece Calp 01:03:42
3. Serra Sude Kökduman 01:08:34
15K Yarisi Erkekler ilk 3
1.Ömer Alkanoglu 00:49:49
2. Yunus Emre Akkus 00:50:26
3. Semsettin Kaya 00:56:51
5K Yarisi Kadinlar Ilk 3
1.Aysu Çakmak 00:23:27
2. Tugçe Bitirim 00:23:45
3. Bahar Bulut 00:26:28
5K Yarisi Erkekler Ilk 3
1.Brice Pedeau(Fransa) 00:17:14
2. Doruk Saldamli 00:17:35
3. Sezgin Uluhan 00:17:52
Paten Yarislari ve Minik Adimlar
2019’da Türkiye’nin ilk paten yarisi olarak yapilmaya baslayan Eker I Run Paten Yarisi’nda, bu yil da farkli yaslardan patenciler bir araya geldi. 10 kilometrelik parkur boyunca yarisan sporcular,izleyicilere heyecan dolu anlar yasatti.6-12 yas araligindaki çocuklarayönelik yapilan Minik Adimlar kosularinda ise çok sayida minik kosucu yaris heyecaniyla tanisti. Sporun birlestirici gücüyle bir araya gelen minik katilimcilar,saglikli yasam için adim atarken ayni zamana renkli görüntülere sahne olan tatli bir rekabet yasadi.
18 STK için bagis toplandi
9. Eker I Run’daAdim Adim is birligi ile gerçeklesen Yardimseverlik Kosusu’nda ise sivil toplum kuruluslarinin projeleri için 760 bin TL bagis toplandi. Sporculara iyiligin pesinden kosma firsati veren organizasyon kapsaminda https://ipk.adimadim.org/ adresi üzerinden iki hafta süreyle daha bagis toplanmaya devam edilecek. 9. Eker I Run’da ayrica Adim Adim olusumunun 15. yili kutlandi.
9. Eker I Run’da kampanyalariyla yer alan 18 STK su sekilde siralaniyor: AKUT Arama Kurtarma Dernegi, Çagdas Yasami Destekleme Dernegi (ÇYDD), Hayata Destek Dernegi, Bursa Lösemili Çocuklara Yardim Dernegi (LÖDER), Gönüllü Hareketi, Ilgi Otizm Dernegi, Kanserli Çocuklara Umut Vakfi (KAÇUV), Kadin Emegini Degerlendirme Vakfi (KEDV), Köy Okullari Degisim Agi (KODA), Koruncuk Vakfi, Paylasimci Toplum Dernegi, SMA Hastaligi Ile Mücadele Dernegi (SMADER), Türkiye Egitim Gönüllüleri Vakfi (TEGV), TEMA Vakfi, Türk Egitim Vakfi (TEV), Tohum Otizm Vakfi, UNICEF, Türk Egitim Dernegi.
Eker Süt Ürünleri Pazarlama Müdürü Özge Kiraz: “9. Eker I Run Kosusu’nu büyük bir coskuyla yaptik”
Eker Süt Ürünleri Pazarlama Müdürü Özge Kiraz, 9. Eker I Run Kosusu’nu söyle degerlendirdi:
“Eker I Run, 7’den 70’e herkesi kucakladigimiz farkli, samimi, eglenceli bir organizasyon. Profesyonel kosuculardan kurumsal takimlara, kosuya yeni baslayan katilimcilardan çocuklara kadar farkli profillerden katilimcilari agirliyoruz. Eker I Run Kosusu’nu bu yil büyük bir coskuyla yaptik. Pandeminin gölgesinden uzakta bir araya gelmeyi, spor yapmayi herkesin çok özledigini fark ettik. 9. Eker I Run’i, önceki yillara göre rekor bir katilimla gerçeklestirdik. Ilk yilinda 600 kisiyle basladigimiz etkinligimizi geldigimiz noktada 3 bin kosucunun katildigi büyük bir platforma dönüstürmeyi basardik. Özünde spor sevgisi ve yardimseverlik olan Eker I Run, profesyonel kosucularin takvimlerine giren bir etkinlik haline geldi. Eker I Run organizasyonunun en anlamli etkinliklerinden olan Yardimseverlik Kosusu’nda ise Adim Adim ile birliktesivil toplum kuruluslarinin sosyal deger yaratan projeleri için bagis toplamaya ve bu projeler için kaynak olusturmaya devam ettik.”
Bursa Büyüksehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanligi, Atletizm Federasyonu, Milli Parklar Müdürlügü ve Adim Adim olusumu birer partner olarak 9. Eker I Run organizasyonuna katki sagladi. Michelin, Hitachi Astemo, Meydan 6000, Bursa Teleferik, Eker Meydan, Uludag Içecek ve Uludag Elektrik markalari etkinlige sponsorluk destegi verdi. Medicana, Vestel, Decathlon Aloft, Doca Tekstil, Kentvizyon, Hastavuk, Polar, Romatem, Actifoam, MixMey, Extrempark, Hisar Reklam ve Züber ise 9. Eker I Run’i destekleyen marka ve kurumlar arasinda yer aldi. Sporcular da etkinlikten duyduklari memnuniyeti dile getirdi.
9. Eker I Run Sona Erdi
Bursalilara; sporun, eglencenin ve yardimseverligin bir araya geldigi keyif dolu bir gün yasatan 9. Eker I Run sona erdi. Bursa Eker Meydan’da rekor bir katilimla yapilan etkinlige Bursa halki yogun ilgi gösterdi. Bu yil “Ritmini Yakala” mottosuyla yapilan Eker I Run’da,Türkiye dahil toplam 16 ülkeden 3 bine yakin kosucu yer aldi.



















