9 Günlük Tatil Otel Rezervasyonlari Doldurdu, Son Yillarin En Yogun Kurban Bayrami Kapida

9 Günlük Tatil Otel Rezervasyonlari Doldurdu, Son Yillarin En Yogun Kurban Bayrami Kapida

Ülkelerin seyahat kisitlamalarini kaldirmasi ile hareketlenen turizm sektörü, okullarin kapanmasi, Kurban Bayrami ve kisitlamalarin kalkmasi ile iç turizmi de harekete geçirdi. Otellerdeki rezervasyonlar dolma noktasina gelirken konuyla ilgili konusan Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi (POYD) Baskani Ülkay Atmaca, “Son yillarin en yogun, en kalabalik Kurban Bayrami’ni geçirecegiz” dedi.

Rusya ve Almanya’nin seyahat kisitlamalarini kaldirmasinin ardindan Haziran sonu itibari ile 1.5 milyonu asan turisti agirlayan Antalya, Kurban Bayrami’nin gelmesi ile birlikte yerli turistlere de merhaba dedi.

9 günlük tatili firsat bilen vatandaslar, 1.5 yilin ardindan gönül rahatligi ile tatil yapabilmek için otel rezervasyonlarina akin etti. Müslüman ülkelerden de Kurban Bayrami için yogun talep alan Antalya’da, otellerin doluluk orani yüzde 80’e kadar çikti. Her bütçeye uygun tatil seçenekleri ile kapilari yerli ve yabanci turistlere açan sehirde, bayramin hareketliligi otellerde basladi.



“Türkiye’den hem de Müslüman ülkelerden çok yogun bir talep var”

Talebin Türkiye ve Müslüman ülkelerden geldigine deginen POYD Baskani Ülkay Atmaca, “Kurban Bayrami için rezervasyonlarin su anki durumu gayet iyi. Özellikle Kurban Bayrami’nda hem Türkiye’den hem de Müslüman ülkelerden çok yogun bir talep var. Son yillarin en yogun, en kalabalik Kurban Bayrami’ni geçirecegiz. Suan görüntü ve talep bize bunu gösteriyor” dedi.



“Dün 293 uçakla yaklasik 62 bin turist geldi”

Gelen turist sayilarina dikkat çeken Atmaca, “Haziran sonu itibari ile Antalya’ya gelen turist sayisi 1,5 milyonu buldu. Son 10 günde de Rusya’dan gelen turist sayisi çogaldi. Suan ilk sirada Rusya var. 22 Haziran’dan beri Antalya’ya çok yogun turist aliyoruz. Dün 293 uçakla yaklasik 62 bin turist geldi” diye konustu.



“Bütçenize, kesenize uygun mutlaka bir tatil planlayabilirsiniz”

Her bütçeye uygun tatil seçenegi oldugundan bahseden Ülkay Atmaca, “Otellerin doluluk orani yüzde 50 ile 80 arasinda degisiklik gösteriyor. Bazi oteller tamamen dolu. Ürün farkliligi ve fiyat dengesine bagli olarak otel doluluklari degisiyor ama genel doluluk oranlari iyi. Her otelin kendine göre farkli tatil paket seçenekleri var. Antalya’da çok genis bir ürün yelpazesi var. Bugün 300-500 TL arasi tatil yapabileceginiz yer de var 3-5 bin TL arasinda kalacaginiz yerlerde mevcut. Antalya’nin tamaminda 450’den fazla 5 yildizli otel var. Çok fazla ürün seçeceginiz oldugu için her bütçeye uygun tatil seçenekleri mutlaka var. Talep yogun ama buna endeksli olarak da çok ekonomik ve pahali seçeneklerde var. Bütçenize, kesenize uygun mutlaka bir tatil planlayabilirsiniz” seklinde konustu.



“Türk turizmi olarak haziriz”

Gerekli tüm önlemlerin alindigina deginen Atmaca, “Geçen sene Güvenli Turizm Sertifikasi ile baslamistik. Su an 180 maddelik turizm sertifikasi devam ediyor. Güvenli Turizm Sertifikasina sahip olup açik olan tesislerdeki personelin çok büyük bir bölümü asilandi. Dolayisiyla hem Güvenli Turizm Sertifikasi hem asi ile birlikte biz sezona hazirdik zaten. Suan bir tek Ingiltere kaldi açilmayan. Ingiltere için 21 Temmuz’da bir karar bekliyoruz. 21 Temmuz’da Ingiltere’de açilirsa bütün ülkelerin talep edip seyahat ettigi bir yer haline gelecegiz. Türk turizmi olarak haziriz. En az evinizdeki güven ve hijyen kosullarinda her tesise gelip gönül rahatligi ile tatil yapabilirsiniz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile