9. Türkçe Olimpiyatları

9. Türkçe Olimpiyatları

Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Sağlam, "Türkçe Olimpiyatları‘nın bir tek gayesi var. Türkçemizi evrensel bir dil halinde dünyaya tanıtmak" dedi.

9. Türkçe Olimpiyatları‘nın Kahramanmaraş programı Hanefi Mahçiçek Stadyumu‘nda düzenlenen görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başlayan geceye, stadyumu dolduran binlerce Kahramanmaraşlı katılırken renkli görüntüler oluştu.

Törenin açılışında konuşan Tertip Komitesi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam, geçen yıl 13 kentte düzenlenen olimpiyatların, bu yıl 24 farklı kente yayıldığını ifade etti. Olimpiyatlarda, dilleri, dinleri, ırkları farklı yüzlerce gencin Türkçe çatısı altında birleşerek hünerlerini sergilediğini ifade eden Sağlam, bu yılki etkinlikler tamamlandığında 600 bin vatandaş tarafından izlenmiş olacağını belirtti. Sağlam, şöyle konuştu: "Bu kitlenin dünyada uluslararası faaliyetlerde hiç ulaşılmamış bir rakam

olduğunu huzurlarınızda belirtmek isterim. Şimdiye kadar 500 bine yakın vatandaşımız bu faaliyetleri seyretti ve 5 kıtadan gelen bu gençler onlara hünerlerini gösterdiler. Türkçe olimpiyatlarının bir tek gayesi var. Türkçemizi evrensel bir dil halinde dünyaya tanıtmak. 220 milyon insanın konuştuğu Türkçemiz bugün artık 10 binlerce öğrencinin Türkçe öğrenmesiyle ve onlardan olimpiyat komitesince seçilen üyelerle birlikte buraya gelerek faaliyet göstermesiyle dünya çapında, belki de UNESCO‘nun bile, rekor

ondaydı çünkü, kıramadığı bir rekoru kırdı. 500 bine yakın insan bu faaliyetten yararlanıyor. Şimdi gençlerimiz bizlere Türkçe‘deki hünerlerini gösterecekler."

Türk okullarında öğrenim gören bu çocukları kendi yavruları gibi gördüklerini kaydeden Sağlam, bu gençlerin döndüklerinde hepsinin Türkiye‘nin bir temsilcisi olacağını kaydetti. Sağlam, "Ömür boyu bizim birer fahri konsolosumuz, fahri büyükelçimiz olacaklar. Onları kucaklıyoruz, onları selamlıyoruz. Bizim tertip komitesi olarak yaptığımız fazla bir şey yok. Bu hareketin kahramanları öğretmen meslektaşlarımız. Dünyanın dört bucağına gözlerini kırpmadan, bazen tek başlarına, bazen bir iki arkadaşları ile

gidip dünyanın her yerinde binin üzerinde Türk okullarını kurdular. Büyük bir hareket haline gelmelerinde onların bu çalışkanlıklarının, onların dünyaya örnek olan davranışlarının büyük rolü var. Onlar Türk terbiyesinin, onlar Türk bilgi ve geleneğinin, Türk efendiliğinin 5 kıtada, binin üzerinde okulda, 130 ülkede temsilciliğini yapıyorlar. Onlara minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Sağlam sözlerinin sonunda, ABD‘de bulunan Fethullah Gülen‘e teşekkürlerini sunarak, "Bu hareketin manevi destekçisi, okyanus ötesindeki hocamıza buradan minnetlerimizi, şükranlarımızı gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Kemal Karaküçük‘, Sağlam‘a katkılarından dolayı teşekkür plaketi sundu. Birbirinden güzel türkü, şarkı ve şiirlerin seslendirildiği olimpiyatlara, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve binlerce vatandaş katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile