9 Yasindaki Çocugu Öldürüp Kuyuya Atan Saniklar Mahkemede Birbirini Suçladi

9 Yasindaki Çocugu Öldürüp Kuyuya Atan Saniklar Mahkemede Birbirini Suçladi

Kilis’te 9 yasindaki kiz çocugu Gina Mercimek’i öldürerek su kuyusuna atan 2 zanlinin davasinda ikinci durusma basladi. Saniklarin birbirini suçladigi durusmada mahkeme heyeti tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi 8 Mart’a erteledi.

Olay, 4 Nisan 2023 tarihinde Kilis Okçular Mahallesi’nde Selvili Medrese Sokak’ta meydana geldi. Okuldan çiktiktan sonra bir daha haber alinamayan yabanci uyruklu 9 yasindaki Gina Mercimek bir evin bahçesindeki su kuyusunda ölü bulundu. Polis ekipleri yaptigi çalismalar sonucunda küçük kizin iple boynuna briket baglanarak öldürüldügünü tespit etti. Ekipler, kisa sürede cinayet süphelisi 2 süpheli sahis gözaltina alinarak tutuklandi.

Olaya iliskin 2 tutuklu sanigin yargilandigi davada ikinci durusma bugün Kilis 2. Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Tutuklu saniklar Azittin Altinöz ve Hüseyin Bogaç jandarma kontrolünde durusma katildi.

Durusmaya, Gina Mercimek’in ailesi, Yeryüzü Çocuklari Dernegi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Avukatlari, Istanbul, Gaziantep ve Kilis barosuna bagli avukatlar, Özgürlük için Hukukçular Dernegi avukatlar ve sanik avukatlari katildi.



Saniklar ikinci kez hakim karsisinda

Kilis 2. Agir Ceza Mahkemesinde ‘cinsel istismar ve canavarca hisle insan öldürmek’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis talebiyle yargilanan Azittin Altinöz ve Hüseyin Boguç Ikinci kez hakim karsisina çikti.

Saniklar birbirini suçladi

Tutuklu sanik Hüseyin Boguç savunmasinda, “Benim bu olayla ilgim yok, olayi Azittin Altinöz gerçeklestirdi. Beni de söylememem konusunda tehdit etti” dedi.

Diger tutuklu sanik Azittin Altinöz ise, “Olay sebebiyle Azittin ile tartistik. Biz alindigimizda jandarma ile ayri yere konulduk, Azittin ile ayni yere konulmadik. Azittin yalan söylüyor” ifadelerini kullandi.

“Çocugun bogazinda parmak izlerim olabilir”

Tutuklu sanik Hüseyin Boguç daha önce vermis oldugu beyanlarini tekrar ederek savunmasinda, “Ben annemin evine gittigimde evde kimse yoktu. Olay sebebiyle Azittin ile tartistik. Biz alindigimizda jandarma ile ayri yere konulduk, Azittin ile ayni yere konulmadik. Azittin yalan söylüyor. Gina’nin bogazinda esarp vardi bende bunu gördüm ve çocugun rengi degistigi için esarbi bogazindan çikarttim ondan dolayi çocugun bogazinda parmak izlerim olabilir. Sorusturma asamasinda darp edildigim için ancak ben birler getirmedim benim mahkemedeki söyledigim her sey dogrudur. Sorusturma asamasinda beni çok dövdüler yakalanmadan önce sanik ile itisme kalkisma olmadi birbirimize vurmadik. Ben Hatice Karakas’a el hareketi yapmadim sadece elimi yukari kaldirarak Allah’a havale ediyorum herhangi bir tehdit ve hakarette bulunmadim” dedi.



“Kan kalintilari olay aninda dizimin üzerine çöktügüm için dizimde kaldi”

Diger tutuklu sanik Azittin Altinöz ise “Çorabimda ve üzerimde Hüseyin’in kani bulunmaktadir. Nedeni ise ben yakalandigimda ikimizi ayni yere koydular. Hüseyin’in kani bana bulasti. Üzerimde bulunan kendime ait meni kalintilari esimle birlikte oldugum zamandan kalma olan bir seydir. Dizimde bulunan kan kalintilari ve kanlar olay aninda dizimin üzerine çöktügüm için o sekilde dizimde kaldi. Ben konteynir kentte oturdugum sirada gözaltina alindim” ifadelerini kullandi.

“Ben intihar mektubunu Subat 2023 yilinda yazmistim”

Gina Mercimek’in aile avukatlari tarafindan sorulmasi üzerine tutuklu sanik Hüseyin Boguç 2023 yilinda intihar mektubu yazdigini beyan ederek savunmasinda, “Ben intihar mektubunu Subat 2023 yilinda yazmistim. Mektupta yazdigim olayla bu olayin alakasi yoktur. Telefon içerigimi incelemeye göndermeden önce silmis olabilirim. Azittin her gün benim evime gelirdi. Bazi günler günde 3 defa gelirdi kapiyi açmadigim zaman bana bagirarak kapiyi açmazsan uyusturucu içtigimi tehdit ederek çocuklarina söylerim diyordu. Bende aileme uyusturucu içmeyecegim diye söz vermistim ondan dolayi çekiniyor ve kapiyi açardim. Günün her saatinde gece gündüz fark etmeden her gün benim evime gelirdi” seklinde beyanda bulundu.

Gina Mercimek’in annesi Hatice Karakus ve babasi Halid Mercimek ise beyanlarinin devam ettiklerini söyleyerek saniklarin en agir sekilde ceza almalarini istedi.

8 Mart tarihine ertelendi

Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, saniklarin tutukluluk hallerinin devamina karar vererek, eksik evraklarin tamamlanmasi için durusma 8 Mart tarihine ertelendi. Durusmaya, Yeryüzü Çocuklari Dernegi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi Avukatlari, Istanbul, Gaziantep ve Kilis barosuna bagli avukatlar, Özgürlük için Hukukçular Dernegi avukatlari ve vatandaslar katildi.

Öte yandan, Yeryüzü Çocuklari Dernegi avukatlari, mahkemenin ses ve görüntü kayit alina alinmasini talep etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile