9 Yasindaki Çocugu Öldürüp Kuyuya Atan Saniklar Mahkemede Birbirini Suçladi

9 Yasindaki Çocugu Öldürüp Kuyuya Atan Saniklar Mahkemede Birbirini Suçladi

Kilis’te 9 yasindaki kiz çocugu Gina Mercimek’i öldürerek su kuyusuna atan 2 zanlinin davasinda dördüncü durusmasi basladi. Saniklarin birbirini suçladigi durusmada mahkeme heyeti tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi 6 Mayis’a erteledi.

Olay, 4 Nisan 2023 tarihinde Kilis Okçular Mahallesi’nde Selvili Medrese Sokak’ta meydana geldi. Okuldan çiktiktan sonra bir daha haber alinamayan yabanci uyruklu 9 yasindaki Gina Mercimek bir evin bahçesindeki su kuyusunda ölü bulundu. Polis ekipleri yaptigi çalismalar sonucunda küçük kizin iple boynuna briket baglanarak öldürüldügünü tespit etti. Ekipler, kisa sürede cinayet süphelisi 2 süpheli sahis gözaltina alinarak tutuklandi.

Olaya iliskin 2 tutuklu sanigin yargilandigi davada dördüncü durusmasi bugün Kilis 2. Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Tutuklu saniklar Azittin Altinöz jandarma kontrolünde durusma katilirken Hüseyin Boguç ise Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBIS) ile durusmaya baglandi.

Saniklar dördüncü kez hakim karsisinda

Kilis 2. Agir Ceza Mahkemesinde ‘Kisiyi Hürriyetinden Yoksun Kilma, Çocuklarin Cinsel Istismari, Kasten Öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet hapis talebiyle yargilanan Azittin Altinöz ve Hüseyin Boguç dördüncü kez hakim karsisina çikti.

"Evime iki adam geldi beni tehdit etti"

Yabanci uyruklu 9 yasindaki Gina Mercimek’in ölü olarak bulundugu evin sahibi Hüseyin Boguç mahkeme heyetine olay yasandigi gün Azittin evime iki adam gönderdi ve beni tehdit ettiler. Sokak karanlik oldugu için yüzlerini göremedim’’ dedi.



"Kan kalintilari mezarlikta bulasti"

Olayin yasandigi gün mahkeme heyetine mezarlikta oldugunu ve polislerin kendisini orada aldigi için Hüseyin’e ait olan kan izlerini mezarlik ve karakolda bulastigini söyleyen Azittin Altinöz, "Kan izleri bana ait degil. Polis ekipleri beni mezarliktan aldi. Ekiplerle karakola gittik ve Hüseyin’e ait olan kanlar bana bulasti. Ben suçsuzum’’ ifadelerini kullandi.

6 Mayis’a tarihine ertelendi

Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, saniklarin tutukluluk hallerinin devamina karar vererek, eksik evraklarin tamamlanmasi için durusma 6 Mayis tarihine ertelendi. Durusmaya, Gina Mercimek’in ailesi, Yeryüzü Çocuklari Dernegi, Kilis Barosu, Çocuk Haklari Merkezi, Gaziantep Barosuna bagli avukatlar, sanik avukatlari ve vatandaslar katildi.

Savcilik makami, kamu adina her iki sanigin da Kisiyi Hürriyetinden Yoksun Kilma, Çocuklarin Cinsel Istismari, Kasten Öldürme suçlarindan cezalandirilmasini talep etti
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile