9 Yasindaki Enis Kaan Evde Ürettigi Sabunlari Satip Ücretini Depremzedelere Gönderiyor

9 Yasindaki Enis Kaan Evde Ürettigi Sabunlari Satip Ücretini Depremzedelere Gönderiyor

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan televizyondan izledigi haberlerden etkilenen 9 yasindaki Enis Kaan Turhan, evde ürettigi sabunlari sokakta kurdugu tezgahta satarak, ücretini depremzedelere gönderiyor.

11 ili etkileyen depremlerin ardindan soguk havanin etkili oldugu bölgedeki depremzedelere yardimlar devam ediyor. Kastamonu’nun Cide ilçesinde yasayan 9 yasindaki Enis Kaan Turhan da televizyonda izledigi haberlerden etkilenerek, depremzedelere yardim için evde ürettigi sabunlari sokakta açtigi tezgahta satisa sundu. Sattigi sabunlardan elde ettigi parayi bagis kutusunda toplayan Enis Kaan, bu parayi depremzedelere gönderiyor. Vatandaslar ise Enis Kaan’i duyarliligindan ötürü tebrik ediyor.

“Deprem haberlerini görünce afetzedeler için bir katkida bulunmak istedik”

Cide Atatürk Ilkokulu’nda okuyan 9 yasindaki Enis Kaan Turhan, “Deprem haberini duyunca ben de bir katkida bulunmak istedim. Ben de burada sabun yapiyordum, bolca sabun yapip gelirlerimi depremzedeler için bagis yapmak istedim. Enkaz altindaki insanlari görünce çok etkilendim. Ailem bana bu konuda destek oldu. Satislarim çok iyi gidiyor, okuldaki arkadaslarim da bana destek oldu. Benim gibi düsünenler de ellerinden geleni yapsinlar” dedi.

Sokakta tezgahta satilan sabunlardan alan vatandas ise, “Böyle küçük yasta bir çocugun bu kadar güzel ve ince düsünmesi çok güzel bir sey. Biz de elimizden geldigince destek olmaya çalisiyoruz. Çok tebrik ediyorum, bütün çocuklara örnek olsun” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile