90 Yaşındaki Kursiyerin Resimlerine Büyük İlgi

90 Yaşındaki Kursiyerin Resimlerine Büyük İlgi

Bursa Huzurevi sakinlerinden 90 yaşındaki Salih Köseoğlu, yaptığı resimlerle dikkat çekiyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi sakinleri resim sergisi açtı. BUSMEK tarafından haftada bir gün huzurevinde düzenlenen resim dersleri meyvesini verdi. Yaşlılar haftasına özel olarak açılan sergide, pastel boya tekniğiyle yapılan 27 tablo yer alıyor.

Huzurevinde resim dersi veren BUSMEK eğitmeni Gizem Özlükurt Gençler, öğrencilerinin çoğunun eline fırça almamış kişiler olduğunu söyledi.

Aralarındaki iletişimin çok iyi olduğunu vurgulayan Özlukurt, “Huzurevindeki öğrencilerimin yaş aralığı 65 ile 90. Daha önce resim yapmamış olsalar da gayet başarılı tablolara imza attılar. Ben alışmaları için örnek resim verip çizmelerini istiyordum çoğu resmi kendine göre yorumladı, renklerle, çizgilerle farklılaştırarak sundu” dedi.

68 yaşındaki kursiyer Hatice Keskin, resim yaparken çok mutlu olduğunu belirterek, “El emeği eserler yapmak, bir şeyler üretmek çok güzel bir duygu. İnsan yaşlı olsa da bir şeyler üretmeli. Hele ki sevdiğiniz bir uğraşı edinmek insana müthiş bir zevk veriyor” diye konuştu.

Kursun en yaşlı üyesi Salih Köseoğlu da daha önce hiç resim yapmadığını fakat bu işi çok sevdiğini söyledi.

Yaptığı resimlerle objektiflere poz veren Köseoğlu’nun mutluluğu gözlerinden okunuyordu

Açılış töreninde Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri ve müzik ekibi de katıldı.

Sergi, Yaşlılar Haftası boyunca ziyaretçilerini bekliyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile