91 Yaşında 12 Eylül Davasına Müdahil Olmaya Hazırlanıyor

91 Yaşında 12 Eylül Davasına Müdahil Olmaya Hazırlanıyor

Kahramanmaraş`ta 1978 yılında yaşanan olayların sonunda yargılanan ve 11 yıl cezaevinde kaldıktan sonra beraat eden 91 yaşındaki Mehmet Yemişen, 12 Eylül`ün, sanık sandalyesine oturacağı 4 Nisan`daki davaya müdahil olmaya hazırlanıyor.



Yemişen , 12 Eylül darbesine zemin hazırlayan olaylar arasında gösterilen `Maraş Olayları` sırasında Namık Kemal Mahallesi`nin muhtarlığını yapıyordu . Haksız yere suçlamalara maruz kalan ve 11 yıl boyunca cezaevi hayatı yaşayan Yemişen , daha sonra beraat etti . 2 hanımını da cezaevindeyken kaybeden Yemişen , şimdi darbecilerin yargılanacağı davanın başlamasını bekliyor . Davaya müdahil olmak istediğini anlatan Yemişen , geçmişte yaşadıklarını anlatırken , duygusal anlar yaşıyor . `Asker müdahale etseydi mahallemde olaylar yaşanmazdı` diyen Yemişen , hem sağcılara hem de solculara farklı şeyler söylendiğini anlattı .

Yemişen , " Yukarıdan gelen sağcılara , ’Solcular camileri bastılar , kadınların göğüslerini kesiyorlar` , solculara da `Sağcılar mahalleyi basıyorlar` demişler . Aşağıdan gelen solculara o zaman Kahramanmaraş DSİ müdürü hem lokum hem de silah dağıtmış . DSİ müdürünün şoförü buna şahit . " dedi .

Kendileri hakkında şikayette bulunan kişinin dilekçesindeki el yazısının kendisine ait olmadığının anlaşıldığını kaydeden Yemişen , " Hakim , dilekçedeki yazının bu kişiye ait olmadığını ispat etti . O da suçlamaların Aydınlık Gazetesi muhabiri Ali Öztürk tarafından kaleme alınıp , eline verildiğini söyledi . Bütün bunlara rağmen , hakim ne onu içeri attı , ne de bizi serbest bıraktı . Biz cezaevindeyken de darbe oldu . Gaziantep E Tip Cezaevi`nde darbe yönetimi sağcılardan Ahmet Kevser`i , solculardan da Veysel Güney`i astı . " ifadelerini kullandı .

Maraş Olayları`nı tezgahlayan Gabris Altınoğlu`nun da bulundukları koğuşa getirildiğini anlatan Yemişen , " Hemen bunu buradan alın dedim . Çünkü Maraş olaylarından dolayı 22 kişinin hakkında idam istenmişti . Onu öldürürlerdi . Daha sonra da cezaevinden alıp götürdüler . " diye konuştu .


Bütün bu yaşananların ardından , 12 Eylül darbesini hazırlayanların sanık sandalyesine oturacak olmasından dolayı mutlu olduğunu kaydeden Yemişen , " Milletimizin selameti için bütün bildiklerini anlatacağım . " şeklinde konuştu .






Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile