93 Yasindaki ABD'li 8 Bin 800 Feet Yüksekligindeki Tepeye Çikti

ABD’nin California eyaletinde 93 yasindaki emekli profesör Everett Kalin, Yosemite Ulusal Parki’nda bulunan 2 bin 682 metre yüksekligindeki Half Tepesi zirvesine çikti.

ABD’nin California eyaletine bagli Oakland sehrinde bulunan Yosemite Ulusal Parki’ndaki Half Tepesi ilginç anlara sahne oldu. Emekli profesör olan 93 yasindaki Everett Kalin, denizden 8 bin 800 feet (2 bin 682 metre) yükseklikteki tepeye tirmanarak Ulusal Park Servisi’nin sitesinde “heyecan verici ve zorlu yürüyüs” olarak adlandirilan zorlu yürüyüsü tamamladi. Kalin’in yürüyüse yasadigi 17 katli binanin merdivenlerinde antrenman yaparak hazirlandigi ögrenildi. Tepeye çikma fikrinin kendisinden geldigini belirten Kalin, dagci oglu ve bir torunuyla beraber gerçeklestirdigi 13 saat süren yürüyüs sonrasi, “Tepeye çiktigimda tatli bir saskinlik yasadim. Çok fazla oflayip puflamadim ve bu çok iyi hissettirdi” dedi.

Emekli profesörün oglu Jon Kalin ise, “Üç kusagin bir arada olmasi ve ayni anda bu yürüyüsün tadini çikarmasi muhtesemdi” ifadelerini kullandi.

Kalin’in son basarisi zirve tirmanisi olsa da tek basarisi bu degil. Emekli profesör, geçen yil dogum gününde helikopterden serbest atlayis yaparak bir baska basariya imza atmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile