AA Erzurum Bölge Müdürü Kaya, Ardahan'da Ziyaretlerde Bulundu

Anadolu Ajansı Erzurum Bölge Müdürü Zekeriya Kaya, Ardahan'da bazı ziyaretlerde bulundu.

AA Bölge Müdürü Kaya, AA Ardahan yurt muhabiri Günay Nuh ile Belediye Başkanı Faruk Köksoy'u makamında ziyaret ederek, Anadolu Ajansı'nın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Belediye Başkanı Köksoy, burada yaptığı konuşmada, Anadolu Ajansı'nın öneminin farkında olduklarını belirterek, AA'nın önemli bir misyonu başarıyla yerine getirdiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haber akışının yanı sıra ajanstaki gelişmeleri de takip ettiklerini anlatan Köksoy, ''Ajanstaki gelişmeleri yakından takip etmeye çalışıyoruz. Gelişme gösteren, özellikle yabancı dil yayınları, Türkiye için çok önemli bir çalışma olmuştur. Dolayısıyla bu çalışmalar, ajansın sadece Türkiye'deki önemine değil, dünyadaki önemine önem katmıştır. Ajansın dünyadaki rolü bu çalışmalarla arttığını görüyoruz'' dedi.

AA Erzurum Bölge Müdürü Kaya da ajans olarak Türkiye ve milletin çıkarlarına yönelik çalışmalara imza attıklarını belirterek, Anadolu Ajansı'nın 5 dilde yayın yaptığını anımsattı.

Anadolu Ajansı'nın Ortadoğu'da söz sahibi olmaya başladığını vurgulayan Kaya, ''Artık Ortadoğu, dünyayı bizden dinliyor, bizden görüyor. AA'nın hedefi dünyada önemli bir noktada olmak. Bunu inşallah en kısa sürede başaracağımıza inancımız tamdır. Çünkü belirlediğimiz hedeflere adım adım yaklaşıyoruz'' dedi.

Ardahan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Söylemez'i de ziyaret eden Kaya, AA'nın 100. yıl vizyonu hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Söylemez ise AA'nın doğruluk ve teyitli haber ilkesinin farkında olduklarını ifade ederek, ''Bu durum güven oluşturuyor, kaliteyi attırıyor. Teknolojiyi de iyi değerlendiren ajans, bu açıdan gözümüz ve kulağımız oluyor'' diye konuştu.

AA Bölge Müdürü Kaya, daha sonra Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Latif Tosunoğlu, Emniyet Müdürü Abdurrahman Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci'yi makamlarında ziyaret etti.

Kaya, ziyaretlerde, AA'nın 2011 yıllığını hediye etti.

Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile