Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden yansıyan, İzmir'in farklı kesimlerindeki camilerin fotoğraflarının yer aldığı sergi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Gaziemir Müftülüğünde açıldı.
Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İzmir Müftülüğünce tören düzenlendi.
Gaziemir Müftülüğü Konferans Salonu'ndaki törende, Kur'an-ı Kerim okundu, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 'Cami ve Kitap' konulu video sunuldu.
İl Müftüsü Ramazan Muslu, buradaki konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın 'Cami ve Kitap' teması ile kutlandığına işaret ederek, '(Cami huzur, kitap bilgi dolu. Sen de gel, sen de oku) sloganıyla kutladığımız bu haftada, kitap ve okuma konusunda bir farkındalık oluşturma amacıyla böyle bir tema belirlendi. İlimsiz yapılan ibadet, bizi ne ölçüde kemale ulaştırabilir.' dedi.
Camilerin son yıllarda hayatın kıyısında kaldığını dile getiren Muslu, 'Camileri yeniden hayatın merkezine taşıyabilmeli, yeniden gözden geçirmeli, fiziki şartlarını değiştirmeli, belki de ülke olarak cami mimarimizi yeniden gözden geçirmeliyiz. Camilerimizi ihya etmeli, gençlerimiz için cazibe merkezi haline getirmeli, kitabın, ilmin ve irfanın yuvası haline getirmeliyiz. İslam medeniyetinin ilk harcı cami olmuştur. Burada dinin temeli atılmış, burada ilim öğrenilmiş ve kitabın, yani Kur'an-ı Kerim'in camiyle buluşması burada gerçekleşmiştir.' diye konuştu.
Muslu, 15 Temmuz'daki FETÖ'nün darbe girişimine de değinerek şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar diledi.
Müslümanların kitap okumamasının tehlikesine işaret eden Muslu, 'Ülkemizin ve İslam dünyasının içinden geçtiği en zorlu süreçlerin de temelinde bilgisizlik, cehalet ve taassubun olduğu bilinen bir gerçektir.' ifadelerini kullandı.
- 'Camilerin süsü, içindeki cemaattir'
İzmir Valisi Erol Ayyıldız da toplumdaki cami olgusunu kalbe benzeterek, 'Camilerde sıkıntı yaşanırsa, camiler zayıflar, işlevini yerine getiremezse toplumda sıkıntı başlar. Camilerin süsü, çinileri, avizeleri değil içindeki cemaattir. Geçmişte ülkemiz düşman işgaline uğradığında düşmanın ilk hedefi hep camiler olmuştur çünkü düşmanımız toplumumuza en fazla zararın onları camiden uzaklaştırılarak verileceğini biliyordu.' diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise Türkiye'de en fazla kamu personeli talebinin emniyet ve adliyeden geldiğini savunarak, 'Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede en fazla talebin eğitimden gelmemesi üzücü çünkü biz eğitimle bazı sorunlarımızı çözersek zaten polise de hakime de savcıya da gerek kalmayacak. Bu eğitim konusunda camilerimiz ve okullarımıza büyük görev düşüyor. Camiler yalnızca namaz kılınıp kapısı kilitlenen yerler değil, sürekli açık, ilimin öğretildiği yerler olmalı. Bu şekilde suç oranı azalacak, toplumsal iyileşme sağlanacaktır.' dedi.
- AA'nın fotoğraf sergisi açıldı
Daha sonra Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ateş 'Cami ve Kitap' konulu konferans verdi, Gaziemir Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosu konser sundu ve dua edildi.
Törenin düzenlendiği Gaziemir Müftülüğünde, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden 'İzmir'in camileri' konulu fotoğraf sergisi de açıldı.
Kentin farklı kesimlerinden 25 caminin fotoğrafının yer aldığı ve hafta boyunca açık kalacak sergi, ziyaretçilerin beğenisini topladı.
AA Foto Muhabirlerinin Objektifinden 'İzmir'in Camileri'
Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Gaziemir Müftülüğünde açılan sergide, kentin farklı kesimlerindeki camilerin fotoğrafları yer alıyor Vali Ayyıldız: 'Camilerde sıkıntı yaşanırsa, camiler zayıflar, işlevini yerine getiremezse toplumda sıkıntı başlar. Camilerin süsü çinileri, avizeleri değil içindeki cemaattir'