AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

6 Aralık 2015

ANKARA - Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Boğazı'ndan geçen Rus savaş gemisinde bir askerin omzunda füze ile görüntülenmesiyle ilgili, "Provokasyon var, tacizkar bir geçiş... Rus savaş uçaklarının izinsiz bir şekilde hava sahamızı ihlal etmesiyle, Rus savaş gemilerinin boğazdan geçmesi çok farklı bir şey" dedi.

(15.11) (Fotoğraflı)

2- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Bizlerin bu meselenin siyasi ve askeri bir mesele olduğu, ekonomik olaylarla bütünleştirmenin, birleştirmenin doğru olamayacağı konusundaki ifadelerimize rağmen Rusya Devlet Başkanı her gün yeni açıklamalarla bu krizi derinleştirme gayreti içerisinde" diye konuştu.

(13.16) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından bir otelin toplantı salonunda sanayicilerle gerçekleştirilen "Kayseri'nin Geleceği" konulu istişare toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye-Rusya ilişkilerine ilişkin, "Açıkça söyleyeyim bu kriz bizi hiç etkilemez. Bu ülkenin gururu, onuru her şeyden üstündür" ifadesini kullandı.

(13.21) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile telefonla görüşerek ikili ilişkiler, göç krizi ve Suriye konularında görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.

(15.37)

5- Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 4 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

- İlçede teröristlerin zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu 6 polis memuru hafif yaralandı.

(07.56/12.29) (Görüntülü)

6- Diyarbakır'ın Lice ve Hazro ilçelerindeki 12 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı sona erdi.

(12.12)

7- Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan astsubay Mehmet Burak Demirci'nin (24), cenazesi Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde toprağa verildi.

- Şehit Jandarma Uzman Çavuş Halil Karakuşoğlu'nun cenazesi de memleketi Gaziantep'in Nizip ilçesinde defnedildi.

(13.48/15.56) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ve pazar araştırma şirketi BAREM işbirliğiyle bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen "1 Numaralı Markalar - 2015"  ödül töreni, danışmanlık şirketi CEFIC ve Zorlu Center'in özel sponsorluğu ile Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleştirildi.

(11.28)

9- NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Welt am Sonntag gazetesine yaptığı açıklamada, Türk hava sahasının ihlal eden Rus uçağının düşürülmesine ilişkin, "Bundan sonra önemli olan gerilimi azaltmak ve gelecekte benzeri durumlardan kaçınmak için gerekli mekanizmaları geliştirmektir" dedi.

(14.31)

10- Almanya'nın terör örgütü DAEŞ ile mücadelesinde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) "Milan" tanksavarlarını göndermeye devam edeceği bildirildi.

(13.21)

11- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry,  ABD'nin başkenti Washington'da Brookings Enstitüsü Saban Forum'un yıllık konferansında yaptığı konuşmada, İsrail-Filistin meselesinde son dönemdeki gerginliğin devam etmesi halinde Filistin yönetiminin ne kadar daha ayakta kalabileceğinin bilinmediğini belirterek bu durumun İsrail ve Filistin halkının güvenliğini tehlikeye attığını söyledi.

- Kerry, Suriye konusundaki Viyana süreci toplantılarından üçüncüsünün de bu ay içinde New York'ta yapılacağını bildirdi.

(02.26/03.01)

12- Birleşik Krallık'ta Desmond Fırtınası yüzünden 60 bin eve elektrik verilemezken, fırtınanın yol açtığı seller nedeniyle binlerce kişi evlerinden tahliye edildi.

(13.53)

13- Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Başkan Yardımcısı Hoşbaht Yusifzade, Hazar Denizi'ndeki Güneşli petrol yatağı bünyesindeki platformda çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybederken 33 kişinin kurtarıldığını, kayıp 29 çalışanı arama çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.

(13.12)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile