AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

24 Ocak 2016.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden iş adamı Mustafa Koç için sabah saatlerinde Üsküdar'daki Koç Holding binasında gerçekleştirilen programın ardından Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi.

- Mustafa Koç, Zincirlikuyu Mezarlığındaki aile kabristanında toprağa verildi.

(14.28/15.20)

2- Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kanal 7 televizyonunda 'Başkent Kulisi' programına katılarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Şimşek, yatırımcıların Türkiye'ye bakış açısına ilişkin, 'Türkiye'nin güçlü bir hikayesi var. Hikayelerin, reformların hayata geçmesi ile Türkiye'ye çok ciddi bir güven ve kaynak akışı olabilir. Bunun bir tek basit ön koşulu var, verdiğimiz reform sözlerini şimdi hızlı bir şekilde yerine getirmek. (Yatırımcılar) Uygulamayı bekliyorlar, bir görelim' dedi.

(12.38/14.27)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt ilçesine bağlı mahalle muhtarlarıyla bir otelde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Tüfenkci, cumhurbaşkanının şahsından ziyade sistemleri tartışmak gerektiğini belirterek 'Ama maalesef Türkiye’nin geleceğini ve zamanını şahısları tartışarak geçirmek isteyen bir ana muhalefet partisi var ama ben sizlerin milletin içerisinden çıkan muhtarlarımız ve milletle en yakın bağ kuran temsilciler olarak bu konularda da milletin nabzını iyi tutacağınıza inanıyorum' ifadesini kullandı.

(12.33)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti Uşak İl Danışma Meclisi toplantısında, terörle mücadeleye dikkat çekerek 'Bu millet son 100 yılda 57 savaş gördü. Çok zor dönemlerde kenetlenmesini iyi bilir. Çok sorunu aştık, bu sorunu da aşacağımızdan kimsenin endişesi olmasın' diye konuştu.

(14.32)

5- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16-17 Ocak'ta gerçekleştirilen 35. Olağan Kurultay'ın ardından, yeni seçilen Parti Meclisi (PM) üyelerinden, Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) belirledi.

(12.15)

6- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 2.Olağan Kongresi'nde, 'Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne tanınan yetkilerin bir kısmını yerel parlamentolara verelim diyoruz' dedi.

(14.29)

7- Gazeteci yazar Mumcu'nun ölümünün 23'üncü yılı

- Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 23'üncü yılında, Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki evinin önünde ve suikaste uğradığı, adı verilen sokaktaki evininin önünde törenle anıldı. Etkinliğe Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu, bazı CHP milletvekilleri ve sevenleri katıldı. Mumcu, kabri başında da anıldı.

(12.26/14.30/15.43)

8- Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), yaptığı yazılı açıklamada, 25 Ocak Devrimi'nin yıl dönümü öncesinde meydana gelen şiddet olaylarını kınayarak her sene devrimin yıl dönümü öncesinde düzenlenen saldırıların 'halkı korkutmak ve sokağa inmesini engellemek için yapıldığını' belirtti.

(01.49)

9- İsrail güçlerinin, Filistinli milletvekili Hatim Gıfeyşe ve eski Aile Bakanı İsa el-Caburi'yi gözaltına aldığı belirtildi.

(09.57)

10- Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı Serena Williams, Margarita Gasparyan'ı, 5 numaralı seribaşı Maria Sharapova da 12 numaralı seribaşı Belinda Bencic'i geçerek çeyrek finalde eşleşti.

(10.10)

11- ABD'nin doğu yakası ve iç kesimlerde etkili olan kar fırtınası 19 can aldı. 11 eyalette olağanüstü hal ilan edilmesine neden olan fırtına, 80 milyonun yaşadığı bölgede hayatı felç etti.

(10.33)

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile