Ab Bakanı Bozkır, İtalya Büyükelçisi Scarante'yi Kabul Etti

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AB içerisinde Türkiye'ye en çok destek veren birkaç ülke arasında İtalya'nın en başta geldiğini söyledi.

Bakan Volkan Bozkır, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Gianpaolo Scarante'yi makamında kabul etti.
Bozkır, kabulde, İtalya'nın AB dönem başkanlığı, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı'nın İtalya'dan Stefano Manservisi olması, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilciliği görevine ise İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini'nin atanmasının yakın dönemde Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine etkisi ile ilgili bir soruyu yanıtladı.
Bozkır, "AB içinde Türkiye'ye en çok destek veren birkaç ülke içerisinde İtalya en baştadır. Dolayısıyla İtalya'dan herhangi bir dostumuzun Avrupa karar mekanizmalarından önemli bir göreve gelmiş olmasından biz ancak memnuniyet duyarız. Bizi en iyi anlayan ve bugüne kadar en zor anlarımızda hep yanımızda olan İtalya olmuştur" dedi.

Bozkır, AB'de konsey başkanı ve komiserlik görevlerinin devirlerinin kasım sonu ve aralık başında yapılacağını hatırlatarak, "O zamana kadar kendileriyle temas kurup, göreve başlamadan önce bazı konularda kendileriyle görüş alışverişi yapmayı arzu ediyoruz" diye konuştu.

AB Bakanı Bozkır, yarın başlayacağı Strazburg ve Brüksel ziyaretleri önce Büyükelçi Scarante ile görüş alışverişinde bulunacağını, planlarını kendisi ile paylaşacağını söyledi.

Bozkır'ın Brüksel ziyareti kapsamında AB Komisyonu'nun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle ile de bir görüşme yapması bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile