Ab Bakanlığı’ndan İstanbul Konferansı

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı, Türkiye-AB ilişkilerini ve Avrupa'nın geleceğini tüm ve yönleriyle ele almak, sorunları ve fırsatları değerlendirmek için 7-8 Haziran tarihinde İstanbul'da bugüne kadar en kapsamlı konferansı gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Konferansın açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması bekleniyor.
AB Bakanlığı tarafından Swissotel the Bosphorus'da düzenlenecek "İstanbul Konferansı"nın "Küresel Sorunlar Karşısında Türkiye ve Avrupa Birliği İçin Ortak Gelecek" başlıklı oturumuna, Avrupa'nın farklı ülkelerinden başbakan ve bakan seviyesinde liderler, Avrupa Parlamentosu (AP) üyeleri, tanınmış siyasetçiler, akademisyenler, üst düzey bürokratlar, Avrupa Komisyonu ve AB Konseyi yetkilileri ile sivil toplum ve düşünce kuruluşları, medya ve iş dünyasının temsilcileri katılacak.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın ev sahipliğinde yapılacak konferans kapsamında ayrıca, "Küresel Ekonomik Sorunlar ve Beklentiler", "Küreselleşme Çağında Demokrasi ve Güvenlik", "Avrupa Bütünleşmesinin Geleceği", "Küresel Yönetişimdeki Değişimin Türkiye-AB İlişkilerine Etkisi" başlıklı 4 panel gerçekleştirilecek.

Ayrıca panelistler arasında, Brüksel, İngiltere ve Amerika'nın en etkin düşünce kuruluşlarından Avrupa Politika Çalışmaları Merkezi (CEPS), Açık Toplum Avrupa Politikaları Enstitüsü, Chatham House, Carniege ve Brookings Enstitüsü'nden Daniel Gros, Michael Emerson, Stefan Lehne, Lex Rıeffel, Dr. Heather Grabbe ve Fadi Hakura gibi isimler yer alıyor. Başbakan Erdoğan'ın da katılması beklenen konferansta Türkiye'deki üniversitelerden akademisyenler de konuşmacı olarak yer alacak

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile