Ab Bilgi Yarışmasının Urfa Finalsti Tes-iş Anadolu Lisesi Oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Merkezleri Ağı işbirliği ile düzenlenen 2010 Avrupa Bilgi Yarışmasının Şanlıurfa Finalistti TESİŞ Anadolu Lisesi oldu.

Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesinde gerçekleşen yarışmaya 30 okuldan 8'i yarı finale kaldı. Kız Lisesi, Kız Meslek Lisesi ve TES-İŞ Anadolu Lisesi Ankara'daki finale gitmek için yarıştı. Kız Meslek Lisesi ve TES-İŞ Anadolu Lisesi arasındaki eşitlik yedek sorularla bozulurken TES-İŞ Anadolu Lisesi Şanlıurfa birincisi oldu. Finalist okulun kupalarını Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Kılıçoğlu ve ŞUTSO AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Nimet İnce tarafından verildi. Yarışmanın
sonunda Aralık 2010'da Ankara'da yapılacak olan 2010 Avrupa Bilgi Yarışması Ulusal Etabı'nda Şanlıurfa'yı TES-İŞ Anadolu Lisesi temsil etmeye hak kazandı. Şanlıurfa etabının yarı finalinde dereceye giren ilk 3 okula kupa verilirken, katılımcı 30 okulun öğrenci ve öğretmenlerine ŞUTSO Başkanı Eyüp Sabri Ertekin, adına teşekkür belgesi takdim edildi.
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Nimet İnce, yarışmanın ulusal bir etkinlik olduğunu belirterek, "Bu yarışma 18 ilde yapıldı Ulusal etabı da Ankara'da yapılacak. Ankara'daki yarışma sonucunda yine finale kalırlarsa Brüksel ve Macaristan seyahati ile ödüllendirilecekler. Fakat en önemli katkısı da AB nedir? Türkiye'nin AB süreci nasıl işlemektedir. Bu konularda öğrencilerimizde, gençlerimizde bir farklılık yapmak istiyoruz" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile