Ab Bölgeler Komitesi'nde Kent Konseyleri Ele Alındı

Ab Bölgeler Komitesi'nde Kent Konseyleri Ele Alındı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen AB Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu toplantısının ikinci bölümünde kent konseylerinin çalışmaları masaya yatırıldı.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Gaziantep Kent Konseyi Başkanı olan Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile Adapazarı Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Kültür-Sanat Komisyonu Başkanı Süleyman Dişli, yürüttükleri Kent Konseyi çalışmaları hakkında detaylı bilgilendirme yaptılar. MBB Uluslararası İlişkiler Direktörü Murat Daoudov ise, Avrupa ülkeleri ile Türkiye arasındaki kent konseylerinin işleyişi arasındaki farkları aktardı.
Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, "AB sürecinde, vatandaşların daha fazla yönetime katılmalarını sağlamak ve yerel demokrasiyi güçlendirmek gerekir. Ayrıca, AB ile yerelde düzeyde diyaloga resmi çerçeve oluşturulmalı, bu amaçla da özellikle AB Bölgeler Komitesi ile Türkiye arasında Yerel Yönetimler Karma İstişare Komitesi kurulmalıdır. Birlik olarak bu konuyu merkezi idare nezdinde gündeme getiriyoruz" dedi.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Gaziantep Kent Konseyi Başkanı olan Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Türkiye'nin on yıllardır devam eden AB hedefi son yıllarda ciddi bir eylem planına dönüşmüştür. Türkiye ev ödevlerini iyi yapmaktadır" diye konuştu.
Gaziantep'in ortak akıl ile yönetildiğine değinen Rektör Coşkun, "Valilik başta olmak üzere Büyükşehir Belediyemiz, odalar, STK'lar ve kentin olmazsa olmazlarından üniversitelerin ortaya koydukları ortak akıl ile kentin gelişimi açısından örnek teşkil edecek projeler ortaya konmaktadır" şeklinde konuştu.
'Kent konseyi Gaziantep'te danışma kurulu olmanın ötesinde bir fikir üretme komisyonu gibi çalışmaktadır' diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise, "Şehrimize büyük katkıları olan Kent Konseyimiz yerel yönetime sağladığı katkılarla yerel yönetim gibi çalışmaktadır" dedi.
Toplantının bundan sonra Türkiye-AB ilişkilerine daha fazla katkı sağlayacak boyutlara taşınmasını ümit ettiğini söyleyen Başkan Dr. Asım Güzelbey, "Bu toplantını gayesi AB'nin Türkiye'deki ilerlemeleri görmesi için gerçekleşmiştir. Başarılı geçen bu toplantıda bizlerin kendilerinden öğrendiğimiz çok şey olmuştur" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile