'Ab Fonlarından Yararlanmak İçin Kaliteli Projeler Üretmeliyiz'

'Ab Fonlarından Yararlanmak İçin Kaliteli Projeler Üretmeliyiz'

Yozgat Avrupa Birliği (AB) Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulu, Vali Necati Şentürk başkanlığında toplandı.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Vali Necati Şentürk'ün yanı sıra Vali Yardımcısı Erdoğan Turan Ermiş, kaymakamlar, daire müdürleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Şentürk, Yozgat'ta proje üretme kültürünün zayıf olduğunu belirterek, AB fonlarından daha fazla yararlanmak için tüm kurumların ve sivil toplum örgütlerinin proje hazırlaması gerektiğini söyledi. 34 kişiden oluşan AB Uyum Danışma ve Yönlendirme Kurulunun bir görevinin, AB mevzuatlarını takip etmek ve kamuoyunu bilgilendirmek olduğunu kaydeden Vali Şentürk, "İkinci ve en önemli görev ise AB fon ve mali kaynaklarından azami ölçüde yararlanmasını sağlamak amacıyla kurum ve kuruluşları proje yapmaya teşvik etmek, gerekli desteği sağlamak ve tanıtım yapmak, kamuoyu ile paylaşmak, varsa sorunları gidermek, gideremediklerimizi üst mercilere bildirmektir. Bütün bunların yanında idari ve insan kaynakları kapasitesini oluşturmak ve sağlamak" dedi.
AB sürecinde AB fonlarından yararlanmak amacıyla proje üretmek gerektiğini vurgulayan Vali Şentürk, "Bizim bir eksiğimiz var, proje yapma kültürümüz gelişmemiş, proje kültürünü geliştirmek ve AB fonlarından yeterli ölçüde istifade etmemiz gerekiyor. Bu konuda komşumuz Yunanistan, bunu olağan üstü başarı ile kullanmıştır. Biz bu kaynaklardan yeterince istifade edememişiz. Son dönemlerde biraz istifade etmeye çalışmışız.
İl düzeyinde de Yozgat'ın kabul edilen projeleri var. Valiliğimizin proje merkezi bulunmaktadır. Buradaki arkadaşlarımız proje hazırlanmasında gerekli bilgi ve desteği vermektedir" şeklinde konuştu.
Proje hazırlarken, kabul gören kaliteli projeler hazırlanması gerektiğini ifade eden Vali Şentürk, "Tüm kamu kurumları, üniversitemiz, belediyeler, sivil toplum örgütleri, kabul görecek projeler hazırlamalıdır. Gerekirse, kamu kurumlarında ilgili personele proje merkezimiz, proje hazırlama konusunda eğitim verebilir" ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile