AB Komisyonu Baskani Von Der Leyen, Kibris Rum Kesiminde

Avrupa Birligi (AB) Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen, Güney Kibris Rum Yönetimi'ni (GKRY) ziyaret etti.

Rum basinindaki habere göre, GKRY'de temaslarda bulunan von der Leyen, Rum Yönetimi Baskani Nikos Anastasiadis’le Rum Baskanlik Sarayi'nda bir araya geldi.

Görüsmenin ardindan Anastasiadis ile gerçeklestirdigi basin toplantisinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in KKTC ziyareti öncesi açiklama yapan von der Leyen, "Sunu tekrarlamak isterim ki; (Kibris'ta) iki devletli çözümü asla kabul etmeyecegiz. Bu konuda kararliyiz ve birlik içerisindeyiz. Kibris'in da bekledigi bu." ifadelerini kullandi.

Von der Leyen, AB'nin tüm üyelerinin GKRY ile dayanisma içinde bulundugunu, birlik olmanin AB'nin en önemli yönü oldugunu söyledi.

AB'nin "Kurtarma ve Dayaniklilik Plani"nin Kibris Rum kesimine iliskin kisminin onayini teslim etmek amaciyla Kibris'ta bulunan von der Leyen, görüsmede, "Kurtarma Plani'nin Rum kesiminde Kibris’ta uygulanmaya baslayacak olmasindan duydugu memnuniyeti" dile getirdi. Von der Leyen, söz konusu planin Rum kesimindeki afetlerle mücadele için kullanilmak üzere 18 milyon avroluk bir ödenek de içerdigini belirtti.

Haberde, Anastasiadis ve von der Leyen'in daha sonra Kibris Üniversitesini ziyaret ettikleri, burada gerçeklestirilen törenle von der Leyen’in, AB Kurtarma ve Dayaniklilik Plani'nin Rum kesimini ilgilendiren 1 milyar 200 milyon avroluk kisminin onayini ilan ettigi aktarildi.

Anastasiadis ve von der Leyen'in düzenledikleri basin toplantisinda, söz konusu planin “dengeli reformlar ve yatirimlar içerdigine" vurgu yaptiklari da belirtildi.

Kibris Rum kesimi ziyaretine dün baslayan von der Leyen, geçen hafta sonu Rum kesiminde çikan büyük yangindan etkilenen bölgeyi ziyaret etmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile