Ab‘nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Füle, Bdp Grubunu Ziyaret Etti

AB‘nin Genişlemeden Sorumlu üyesi Stefan Füle, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu‘nun Kıbrıs Rum Kesimi‘ne ilişkin açıklamalarına, "Ben bu tip yorumlar için doğru zaman olmadığını düşünüyorum.

Füle, yaklaşık 50 dakika süren BDP grubunu ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. BDP yöneticileriyle faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Füle, "Hem reform sürecine dair konuştuk, hem Türkiye‘deki mevcut siyasi durumdan bahsettik ve bunlarla bağlantılı konuları ele aldık. Son derece demokratik bir kurum olan parlamentonun demokratik reform süreci içerisinde yerine getireceği görevlerde yer alabilmeleri için parlamentoya geri dönmelerini sağlayacak bir düzenlemenin

diğer siyasi partilerle beraber ortaya koyabileceklerine dair inancımı dile getirdim. Çünkü muhalefet AB sürecinde çok önemli bir paydaş olarak karşımıza çıkıyor. Bunun bu şekilde devam ettiğini de görmek istiyoruz" dedi.

Bir gazetecinin "Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu‘nun bir açıklaması oldu. ‘Eğer Kıbrıs sorunu çözülmeden Kıbrıs Rum Kesimi‘ne AB Dönem Başkanlığı verilirse Türkiye-AB ilişkileri donar‘ dedi. Bu konuda yorumunuz ne?" yönündeki sorusuna Füle, "Ben bu tip yorumlar için doğru zaman olmadığını düşünüyorum. Çünkü içinde bulunduğumuz bu dönem Türkiye-AB ilişkilerine, reform sürecine ve müzakerelere katılım sürecine belli bir ivme kazandırmak için doğru bir zaman. Bu hem benim görüşüm hem de bugün yaptığım

görüşmelerde yeni AB Bakanı Egemen Bağış ile benzer bir pozisyon sergilediler. Bu yönde her ikimiz de gayretlerimize, çalışmalarımıza devam edeceğiz" yanıtını verdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile