AB Öykü Yarışması'nda Gkv’liler Geleneği Bozmadı

AB Öykü Yarışması'nda Gkv’liler Geleneği Bozmadı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) tarafından her yıl düzenlenen AB Öykü Yarışması'nın birincisi, bu yıl da GKV Özel Okulları'ndan çıktı.

GTO Avrupa Birliği Bilgi Merkezi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ‘AB Öykü Yarışması’nda, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anadolu Lisesi 9-A sınıfı öğrencisi Anday Zer, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Esin Alpdoğan’ın rehberliğinde katıldığı yarışmada ‘Bir Kağıt Parçası’ adlı öyküsü ile il birincisi oldu.

Lise 9. ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik olarak beş yıldan bu yana yapılan ve AB’nin temel değerlerini konu alan yarışmanın bu yılki teması ‘Farklılıklar İçinde Birlik’ olarak belirlendi. AB Öykü Yarışması’nın Gaziantep etabına 9 okuldan 48 öğrenci 53 öykü ile katıldı.

Yapılan değerlendirmede birinciliği Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anadolu Lisesi öğrencilerinden Anday Zer ‘Bir Kağıt Parçası’, ikinciliği Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden Meryem Betül Kurt ‘Neden Ben’ ve üçüncülüğü Gaziantep Anadolu Lisesi öğrencilerinden Sude Koca ‘Terapi’ isimli öyküleriyle ilk 3 sırayı aldılar

GTO toplantı salonunda düzenlenen törende, yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve onlara rehberlik eden öğretmenlere katılım belgeleri ve ilk üç dereceyi paylaşan öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmanın Gaziantep etabında başarılı olan öğrenciler, İstanbul’da Haziran ayında yapılacak ulusal finalde Gaziantep’i temsil edecekler. Geçen yıl GKV Özel Fen Lisesi 10-A sınıfı öğrencisi Yağmur Aşar’ın il birincisi olduğu AB Öykü Yarışması finallerinde dereceye giren ilk 3 öğrenci, Brüksel ve AB ülkesi gezisi ile ödüllendirilecek .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile