Ab Üyesi Ülkelerde 200 Kişiye, Türkiye'de 400 Kişiye Bir Polis Düşüyor

Ab Üyesi Ülkelerde 200 Kişiye, Türkiye'de 400 Kişiye Bir Polis Düşüyor

Emniyet Genel Müdürlüğü, günümüzde Avrupa Birliği (AB) üye ülkeleri başta olmak üzere çoğu ülkede ortalama 200-250 kişiye 1 polis düşerken Türkiye'de bu sayının ortalama 400 kişiye 1 polis şeklinde olduğunu bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde, 'Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı'nın tanıtımında yer alan açıklamada, kurumsallaşmanın emniyet teşkilatının başarısındaki en önemli unsur olduğu vurgulandı. Kurumsallaşmaya yönelik her geçen gün büyük adımlar atıldığının dile getirildiği açıklamada, "Bireyin bir değer olduğu ancak tek başına bir anlam ifade etmediği, kurumsal olabilmenin de her biri ayrı bir değer olan bu bireylerin sistemli bir şekilde yapıya katkı sağlamaları şeklinde mükemmelliğe ulaşması mümkün olmaktadır. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimleri hukuka ve insan haklarına saygılı, ülke menfaatlerini en üst seviyede tutabilen ve kurumuna, konum itibariyle en fazla katkıyı sağlayan bireylerin bir araya gelmesi ile başarıyı yakalamaya çalışmaktadır." denildi. AB üye ülkeleri başta olmak üzere çoğu ülkede ortalama 200-250 kişiye 1 polis düşerken Türkiye'de bu sayının ortalama 400 kişiye 1 polis şeklinde olduğunun belirtildiği açıklamada, Türkiye'deki polis sayısının diğer ülkelere göre oldukça düşük durumda olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Doğal olarak ülke genelindeki bu ihtiyaç birimlerimize de yansımakta ve mücadelemizi olumsuz yönde etkilemektedir. Önceliğimiz, birimlerimizin sayısal olarak en az AB standartlarına ulaştırılması ve bu süreçte görev alanımızın özellikleri nedeniyle de çalışanlarının, nitelik olarak en üst seviyeye çıkartılması olacaktır

."EMNİYET BÜNYESİNDE 240 BİN PERSONEL VAR

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2012 performans programında, emniyet birimlerinde toplam görevli sayısı 240 bin 447 olarak açıklanmıştı. Emniyet verilerine göre teşkilatta halen bin 281 1. sınıf emniyet müdürü, 843 2. sınıf emniyet müdürü, bin 375 3. sınıf emniyet müdürü ve 2 bin 413 4. sınıf emniyet müdürü görev yapıyor. Yüz 97 bin 429 polis memurunun görev aldığı teşkilatta halen 228 bin 465 kişi emniyet hizmetleri birimlerinde görev alıyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile