AB'ye girmemizi kimse engellemeyez

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için gittiği Slovakya'da yaptığı görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenledi.

Slovakya'yı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlaya Gül, Slovakya'nın bağımsızlığını kazanmasından bu yana büyük başarılara imza attığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin AB ile müzakere sürecini kimsenin engellemeye hakkı olmadığını belirterek, ''Türkiye 1995'ten beri Gümrük Birliği'nin içinde, yani sınırlı bir üye şu anda. Sınırlı üyeliği açık ya da kapalı söyleyen ülkelerin dikkatini çekmek isterim ki, Türkiye şu an o statünün daha ilerisindedir'' dedi.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerde samimi bir şekilde görüş alışverişinde bulunduklarını anlatan Gül, ikili ilişkileri bir kez daha ele alma fırsatı bulduklarını söyledi.

İki ülkenin siyasi konularda oldukça iyi işbirliği içinde olduğunu anlatan Gül, iki ülkenin uluslararası kuruluşlarda birbirini desteklediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin AB ile üyelik müzakerelerini kararlılıkla yürüttüğünü ve başarıyla tamamlayacağına inandığını vurgulayarak, ''Her ne kadar şu anda bir acelemiz olmasa da bunu tamamlamakta kararlıyız'' dedi. Cumhurbaşkanı Gül, Slovakya'nın üyelik konusunda Türkiye'ye verdiği desteğe de teşekkür etti.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile