Ab Yüksek Temsilcisi Mogherini, Madrid'de

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, IŞİD'e bağlı güçlerin Libya'daki ilerleyişini "olağanüstü büyük bir tehdit" olarak nitelendirdi.

İspanya'nın başkenti Madrid'de resmi görüşmelerde bulunan AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo ile ortak basın toplantısı düzenledi.

IŞİD'e bağlı güçlerin Libya'daki ilerleyişini "olağanüstü büyük bir tehdit" olarak nitelendiren Mogherini, "Libya halkı için BM şemsiyesi altında çözüm bulunması gerektiğini" söyledi.

Mogherini, Libya'daki "çok karışık ve tehditkar duruma" çözüm aramak için bu hafta ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Mısır ile bölgedeki diğer ülkelerin üst düzey yetkilileriyle görüşmeler yapacağını açıkladı.

Mogherini ve Margallo, Libya dışında Ukrayna, Irak ve Suriye'deki gelişmeleri, Yunanistan'ı, Kopenhag'daki terör saldırılarını ve cihat yanlısı terörizm konusunu da ele aldıklarını belirterek "uluslararası konularda AB'nin tek ses olması ve güçlü rol oynaması gerektiğini" ifade ettiler.
Margallo, gelecek nisanda düzenlenecek Avrupa Konseyi toplantısında Küba ve Kolombiya başta olmak üzere Latin Amerika-AB ilişkilerinin öncelikli olarak ele alınacağını vurgulayarak Mogherini ile bu konuyu da görüştüklerini kaydetti.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile