Aba Güresi Izleyenlerin Nefesini Kesti

Aba Güresi Izleyenlerin Nefesini Kesti

Gaziantep’in Oguzeli ilçesinde 200 sporcunun mücadele ettigi Asirtmali Aba Güres Sampiyonasi düzenlendi. Oguzeli Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Spor Dallari Federasyonunca düzenlenen sampiyonada, baspehlivani Baris Güngör oldu.

Oguzeli Belediye Baskani Mehmet Sait Kiliç, törende yaptigi konusmada, geleneksel olarak düzenledikleri yarismaya her geçen yil daha çok ilgi gösterilmesinden memnuniyet duydugunu ifade etti.

Orta Asya’dan göçerken geleneksel sporlari buralara kadar getirdiklerini ifade eden Kiliç, "Bu spor dallarindan biri de asirtmali aba güresleridir. Bu geleneklerimize, göreneklerimize sahip çikmamiz lazim. Biz Oguzeli Belediyesi olarak elimizden geldigince, gönlümüzün yettigince bu spor dallarina destek vermeye, onlari yasatmaya gelecek kusaklara tasimaya çalisiyoruz. Biliyorsunuz popüler kültür ve dijitallesme çaginda gençlerimiz maalesef farkli aliskanliklara kapilabiliyor. O yüzden bu sporlara daha çok önem vermemiz lazim. Gençlerimizi gerek okçuluk, gerek binicilik, gerek asirtmali aba güresi ve diger geleneksel spor dallarimiza yönlendirmemiz çok önemli. Bu sekilde kötü aliskanliklardan ali koyacagiz. Ayni zamanda kültürümüzü de yasatacagiz ve gelecek kusaklara aktarmis olacagiz” dedi.

Törende, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ile AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdogan "agalik kiyafeti" giyerken Gaziantep Valisi Davut Gül’de agalik tespihini Milletvekili Erdogan’a teslim etti.

Nefes kesen müsabakalarda, 15-17 yas yildizlar kategorisinin sampiyonu Mehmet Emin Ögüt, 18 yas üzeri büyükler kategorisinin sampiyonu Ahmet Koyuncu oldu. Rakibinin 2-0 yenen Baris Güngör’de sampiyonanin baspehlivani oldu.

Sampiyonada dereceye girenlerin ödüllerini ise Oguzeli Belediye Baskani Mehmet Said Kiliç verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile