ABB'den Ögrencilerin Otobüs Bekledigi Görüntülere Iliskin Açiklama

Ankara Büyüksehir Belediyesi (ABB), Çubuk ilçesinde ögrenci yurdu önündeki otobüs duraginda olusan otobüs sirasi yogunlugu görüntüleri ve yeterli otobüs verilmedigi iddialari ile ilgili açiklama yapti.

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Çubuk’taki KYK yurdu önünde otobüs sirasi görüntülerine iliskin sosyal medya hesaplarindan yaptigi açiklamada, “Bazi sosyal medya paylasimlarinda ulasim ile ilgili sorunlarla gündeme gelen yurtlar, kent merkezine ve okullara uzak konumda olup ögrencilerin bu nedenle yasadiklari magduriyeti gidermek için Ankara Büyüksehir Belediyesi bölgede direkt/ekspress otobüs hatlari açmistir. 474 AYBÜ-Saray-Ulus-Kizilay hat numarali güzergahimizda 2-4 Ekim 2023 tarihleri arasinda 366 adet servis verilmis olup, toplamda 28 bin 429 yolcu tasinmistir. Bu servislere yönlendirilen 160 yolcu kapasiteli körüklü ve 80 yolcu kapasiteli solo araçlarimiz ile toplam 51 bin 520 yolcu kapasitesi saglanmistir” ifadelerine yer verdi.

Açiklamada, otobüslerin kapasitesinin yüzde 55 doluluga ulastigi ve bölgede yetersiz hiçbir durumun olmadigi kaydedildi. Ögrenciler ayakta gitmek istemedigi için söz konusu otobüslerin kapasitesinin yüzde 45’inin bos gözüktügü belirtilen açiklamada sunlar kaydedildi:

“Buna ragmen ulasim hattinin uzun olmasi sebebiyle EGO Genel Müdürlügü bölgede sabit denetim görevlileri yetkilendirmis, ögrencilerimizin magduriyetinin giderilmesi için ek seferler koymustur. Asagidaki video düne aittir. Ek seferler neticesinde okullarin açildigi ilk iki gün yasanan sorunlarin haftanin diger günler yasanmadigi ve sürecin normallestigi gözlemlenmistir. Ankara Büyüksehir Belediyesi, her zaman ögrencilerimizin yaninda olmaya devam edecektir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile