ABB'den Olasi Afetlere Karsi 'Gezici Afet Koordinasyon Merkezi'

ABB'den Olasi Afetlere Karsi 'Gezici Afet Koordinasyon Merkezi'

Ankara Büyüksehir Belediyesi (ABB), Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi muhtemel afetlere karsi hizli ve daha etkin müdahale için atil durumda olan TIR dorsesini “Gezici Afet Koordinasyon Merkezi”ne dönüstürdü.

Ankara Büyüksehir Belediyesi afet bölgelerinde daha etkin ve hizli müdahale için atil durumda olan TIR dorsesini “Gezici Afet Koordinasyon Merkezi”ne dönüstürdü. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi kendi atölyesinde baslattigi projeyi 12 personelle birlikte 60 günde tamamladi.

TIR içerisinde olusturulan depolama alanlarinda; afet durumunda kullanilacak itfaiye ekipmanlari, arama kurtarma ekipmanlari, arka ve yan cephelerinde bilgilendirme ekranlari, cepheye yerlestirilen bölmelerde ise çay ve çorba servis alanlari yer aliyor. Çalisma alanlarinda ise açilir kapanir sistem ile olusturulan çati açildiginda 35 metrekarelik yatakhaneye dönüsüyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanliginda Mimar olan Beyzanur Yurt, yaptigi konusmada, sunlari kaydetti:

“Ülkemizde son zamanlarda yasanan afetlerden sonra Ankara Büyüksehir Belediyesi olarak Gezici Afet Koordinasyon Merkezi yapmaya karar verdik. Atil durumda bulunan TIR dorsesi gerekli donanimlar eklenerek proje kapsaminda dönüstürüldü. Açilir kapanir hidrolik sisteme sahip TIR, üstü açildiginda 25 kisilik konaklama alani ile yan bölmeleri açildiginda toplanti salonu ve dinlenme alanlarindan olusmaktadir. TIR içerisinde olusturulan depolama alanlarinda, afet durumunda kullanilacak ekipmanlar bulunmaktadir.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile