ABB Tarafindan Baslatilan Çiftçiye Mazot Desteginde Basvurular 18 Subat'ta Sona Eriyor

ABB Tarafindan Baslatilan Çiftçiye Mazot Desteginde Basvurular 18 Subat'ta Sona Eriyor

Ankara Büyüksehir Belediyesinin yerli üreticilere yönelik baslattigi ’mazot destegi’ için basvurular online olarak devam ediyor. Su ana kadar 18 bin 886 Baskentli çiftçi basvuruda bulundugu mazot destegi için basvurular 18 Subat tarihinde sona erecek.

Baskent’te kirsal kalkinma hamlesi baslatan Ankara Büyüksehir Belediyesi, artan mazot fiyatlari nedeniyle yerli üreticilere ekonomik yönden destek olmak amaciyla ‘mazot destegi’ saglamak için dügmeye basti. Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in baskanlik yazisi ile Büyüksehir Belediyesi Meclis gündemine tasidigi mazot desteginin oy birligi ile kabul edilmesinin ardindan baslatilan destek için 12 Ocak-13 Subat 2022 tarihleri arasinda 18 bin 886 çiftçi basvuruda bulundu.

Mazot destegi için basvurular online ortamda aliniyor

Yerli üretimi tesvik etmeyi amaciyla “baskenttarim.ankara.bel.tr” adresi üzerinden online devam eden ve yogun ilgi gösterilen destek basvurulari, 18 Subat 2022 saat 17.00’ye kadar alinmaya devam edecek. Mazot desteginden yararlanmak isteyen üreticiler Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi Destekleme Basvuru Merkezi üzerinden elektronik ortamda ‘Çiftçi Belgesi (ÇKS) ve Traktör Ruhsati’ ile basvuruda bulunabilecek.

Mazot destegi için üreticilerde aranan sartlar ise söyle:

18 yasindan büyük olmak,

Ayni haneden yalnizca 1 kisi yararlanabilecek,

Ikametgâh adresi Ankara disinda olanlar yararlanamayacak,

Basvuru sahibine ait traktör varligi,

Çiftçi belgesinin 2021 veya 2022 yilina ait olmasi gerekiyor,

E-devlet çiktisi çiftçi belgesi (ÇKS belgesi) ve traktör ruhsati kabul edilmeyecek,

Yüklemelerin yapildigi tarih itibariyla en geç 3 ay içerisinde Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi’nin belirleyecegi bir tarihte harcanmayan bakiyeler belediye hesabina aktarilacak.

Baskentli çiftçilere yaklasik 60 bin baskent kart dagitilacak

Gida yardimlari basta olmak üzere kömür ve dogal gaz desteklerini de Baskent Kart üzerinden yaparak sosyal yardimlar konusunda Baskent’te yeni destek anlayisini yayginlastiran Büyüksehir Belediyesi, kirsal destekleri de yerli üreticilere “Baskent Kart” üzerinden dagitmaya baslayacak.

Kirsal Hizmetler Daire Baskanligi mazot destegi basvurularinin disinda 25 ilçede Baskent Kart dagitimina devam ediyor. Ilk etapta yaklasik 60 bin Baskent Kart dagitiminin yapilmasinin planlandigi Ankara’da bugüne kadar Baskent Kart basvurusu yapan çiftçi sayisi da 22 bin 608’e ulasti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile