ABD, Aden Körfezi'nde Husilere Ait 12 IHA'nin Imha Edildigini Açikladi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi (CENTCOM), Aden Körfezi’nde Yemen’deki Iran destekli Husilere ait toplam 12 IHA’nin dün yapilan 3 operasyonla imha edildigini açikladi.

Yemen’deki Iran destekli Husiler, Kizildeniz ve Aden Körfezi’nde saldirilarina devam ederken ABD güçlerinin de Husilere yönelik operasyonlari sürüyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanligi (CENTCOM) tarafindan bugün yapilan açiklamada, “USS Carney (DDG 64) savas gemisi dün saat 10.30’da Aden Körfezi’nde 1 insansiz hava araci ile çatismaya girdi ve IHA’yi imha etti. Herhangi bir yaralanma ya da hasar rapor edilmemistir” ifadeleri kullanildi.

Ayrica ayni gün saat 16.40’da ise firlatilmaya hazirlanan 4 IHA’ya karsi saldiri düzenlendigi belirtilen açiklamada, “ABD kuvvetleri IHA’lari Yemen’de Husilerin kontrolündeki bölgelerde tespit etmis ve bölgedeki ticari gemiler ile ABD Donanmasi gemileri için bir tehdit olusturduklarini belirlemistir. Bunun üzerine ABD kuvvetleri mesru müdafaa kapsaminda IHA’lari imha etmistir” denildi.

Son olarak saat 21.20’de 7 IHA’nin daha vuruldugu aktarilan açiklamada, ABD savas gemisi USS Laboon ile Dwight D. Eisenhower uçak gemisi grubundan F/A-18 jetlerinin Kizildeniz üzerinde 7 IHA’yi vurdugu belirtilerek, “Herhangi bir yaralanma ya da hasar rapor edilmemistir. Bu eylemler seyrüsefer özgürlügünü koruyacak ve uluslararasi sulari ABD donanmasi gemileri ve ticari gemiler için daha güvenli ve emniyetli hale getirecektir” ifadeleri kullanildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile